11. kolo
31.10.2009 16:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley doma opět kraluje

Clarets dnes odpoledne nebrali žádné ohledy na své nedávné premiérové zaváhání na Turf Moor a v černobílém utkání vyzráli na Hull. Černobílém proto, že první poločas patřil takřka výhradně Burnley, zatímco druhý opanovali hosté. Ti však na rozdíl od Turfites nezvládli svou převahu gólově vyjádřit, ba naopak ještě inkasovali, takže nakonec prohráli 0:2.

Soupeřovo agresivní pojetí hry spojené se snahou kralovat dnešnímu utkání činilo zmateným Tygrům opravdu enormní potíže. Prakticky po dobu celého prvního poločasu se nedokázali dostat do zápasu, přičemž navíc relativně brzy prohrávali. Ve dvacáté minutě totiž Stephen Hunt v pokutovém území skolil k zemi Mearse a Clarets tak měli velkou šanci ujmout se vedení. Kapitán Burnley Graham Alexander při svém 900. startu v kariéře nezaváhal, po své pravé ruce bez problémů rozvlnil síť za zády Dukea. Ten byl posléze takřka neustále v pohotovosti, nabuzení domácí totiž co chvíli usilovali o zdvojnásobení náskoku. Jenže Blake se po zpětném pasu Eaglese do balonu opřel až moc velkou silou a přestřelil. Také Bikey pak hlavičkoval nepřesně a do třetice neuspěl ani Elliott, který si už alespoň na Dukeovi vynutil nějaký ten zákrok. Jeho střela ze značného úhlu ovšem neměla moc šancí na úspěch.

Ještě krátce před přestávkou navíc Clarets spálili další dvě slibné příležitosti, když Eagles pořádně protáhl protivníkova golmana a Jordan pro změnu opět nepálil přesně. O mnoho aktivnější domácí si tak v první půli počínali poněkud haštěřivě, což se jim v budoucnu nemuselo úplně vyplatit. A skutečně, v druhé půli byli nebezpeční de facto jen hosté. Jenže Ghilas krátce po přestávce totálně vyhořel ve stoprocentní šanci, kdy trefil pouze střed branky. Po hodině hry to byl zase Mendy, kdo si pohrál se všemi čtyřmi zadáky Burnley, aby vzápětí jen nepatrně procvičil Jensena. Banální důvod - strkání ve zdi - pak přiměl rozhodčího k neuznání Geovanniho výstavní trefy z přímého kopu. Brazilský středopolař pak svou frustraci navíc vyjádřil nešetrným zákrokem na Fletchera oceněným červenou kartou. Tím prakticky své spoluhráče úplně potopil.

Clarets totiž početní výhody zvládli perfektně využít, když se čtvrthodinu před koncem ujala Alexanderova rána zpoza šestnáctky. Na obou stranách pak ještě byly k vidění dvě vyložené příležitosti. Bikey ovšem z pěti metrů přestřelil, zatímco Dawsonova přízemní pumelice pouze orazítkovala tyčku Jensenovy klece.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hull zabojuje 1-3

Reagovat
Lahvac-CZ

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavej zápas Hull to teď má těžký, tak se určitě bude snažit. Vidim to na plichtu...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ja taky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele