16. kolo
12.12.2009 16:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Fulham FC 1:1

Fulham především v první půli přehrál svého soupeře, skóroval však až ve druhém. Na to domácí rychle odpověděli a udrželi bod za remízu. Zpytovat svědomí by měl především Dempsey, který nevyužil mnoha příležitostí k zajištění všech bodů.

Již ve druhé minutě mohl domácí fanoušky zmrazit Duff, když po přihrávce Nevlanda překonal brankáře Jensena lobem. Nicméně míč nakonec skončil mimo tři tyče. Právě Nevland se hned v dalším okamžiku dostal do další šance, tentokrát už však Jensen proti pokusu zakročil.

První šanci domácích zařídil Hughes, když si neporadil s odkopem před Fletcherem a Blake z dálky prověřil kvality Schwarzera. Vzápětí se na druhé straně dostal k další nebezpečné střele Duff, proti jeho střele však Jensen vytáhl parádní zákrok. Nebezpečnější hosté zahrozili znovu v 17. minutě, kdy možná s pomocí Jensena skončila Dempseyho dalekonosná střela jen těsně nad břevnem.

První dvacetiminutovka bohužel zůstala nenapodobena, do konce poločasu se tak diváci už žádné zajímavé šance nedočkali. Především Eagles tak dotáhl Burnley do šaten bez žádného manka.

Když v úvodu druhé půle Elliot ve stoprocentní šanci minul branku, dostali se hosté konečně do vedení. Po přímém kopu a výborné práci Bairda se k míči dostal Zamora, který střelou po zemi otevřel skóre. Po pěti minutách mohlo být ještě hůře, kdyby Dempsey využil chyb domácích obránců a z malého vápna dokázal zamířit lépe.

A tak se po hodině hry začínalo od znovu. Na konci výtečné kombinační akce byl Elliot, který z voleje zamířil za záda Schwarzera. Navrátit vedení mohl po dvou minutách Dempsey, jeho povedenou střelu srazil na roh obětavý Carlisle. Na druhé straně pálil vzápětí Nugent, na Schwarzera nevyzrál.

Po přímém kopu a dobré práci Duffa pálil z hloubi vápna Nevland, mezi tři tyče nezamířil. To byla, bohužel, také poslední výraznější šance utkání. Ke třem bodům měl blíž hostující Fulham, nakonec se však týmy rozešly smírně.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

Těžké tipovat, ale Burnley doma umí. Tip: 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Remiza za stavu 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele