19. kolo
26.12.2009 15:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Bolton Wanderers 1:1

Souboj o šest bodů. Tak byl nejčastěji označován dnešní záchranářský souboj nováčka z Burnley a dosud trápícího se Boltonu. Bylo jasné, že diváci uvidí tvrdou bitvu o každou píď hřiště a hráči si rozhodně nic darovat nebudou. To se nakonec i potvrdilo a zápas dospěl do konce za nerozhodného stavu 1:1.

Clarets letos dosud většinu svých bodů vybojovali na svém trávníku a jejich cílem bylo potvrdit tuto skutečnost také s Boltonem. A nezačali vůbec špatně. I když se do žádné skutečné gólovky nedostali, jejich akce byly o poznání nebezpečnější a častější. V 21. minutě dali o sobě vědět také hosté a málem se hned měnilo skóre. Na levé straně pokutového území dostal plno prostoru Kevin Davies a nečekanou tvrdou střelou pořádně vystrašil Jensena.

Už o minutu později bylo horko pro změnu na druhé straně hřiště. Knight se nechal obrat o míč Elliotem, který následně našel volného Fletchera, ale ten svou jasnou tutovku zcela nepochopitelně neproměnil, když míč poslal mimo. Turf Moor pořádně zchladil v 29. minutě Taylor, jenž vyslal na domácí bránu zcela nechytatelnou, ovšem oku lahodící, dělovku. V závěru prvního poločasu se však zaskvěl proti střele Klasniče opět Jensen.

Už v 47. minutě bylo Burnley blízko vyrovnání. Z 22 metrů napřáhnul McDonald a jeho rána nakonec orazítkovala břevno. Krátce na to se pokoušel o druhé rozvlnění domácí sítě aktivní Taylor, jenže nemířil přesně, a tak byl pochopitelně brance značně vzdálený. O moc lépe neopadl posléze ani kanonýr Steven Fletcher. V 56. minutě si už ale přeci jen mohli fanoušci Burnley zařvat gól. Elliot poslal do pokutového území parádní centr, na něj si mezi stopery naskočil David Nugent a přesně zakončil.

Oba týmy chtěly tento duel vyhrát, a tak dělaly vše pro to, aby se dokázaly opět prosadit. Výbornou příležitost měl domácí Eagles. Jeho střelecký pokus ale dokázal Jaaskelainen odvrátit na roh. Eagles by si gól za dnešní výkon zcela jistě zasloužil. Nakonec se ovšem se svými spoluhráči musel spokojit pouze s bodem.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 : 2 jasná plychta

Reagovat
vanGomm

Burnley hrají doma velmi dobře,tak jim věřím a tipuji HX.

Reagovat
scholes18

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 nebo 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele