17. kolo
16.12.2009 20:45 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Aston Villa prvnímu nátlaku Arsenalu odolala, Kanonýři totiž jen remizovali

Arsenal po delší době ztratil s nováčkem a může být rád, že v Burnley nechal jen dva body a ne všechny tři. Živelnější domácí totiž především ve druhé půli věhlasného soupeře k ničemu nepustili a sami ještě nastřelili tyčku.

Jako by se jejich obrana zapomněla v šatně, tak zpočátku působili fotbalisté Burnley. Ti hned v sedmé minutě ještě ulehčovali Fabregasovi cestu za dalším ligovým gólem, když se nejprve Bikey nechal až příliš snadno obrat o míč, aby se pak Carlisle choval, jak kdyby se míče pomalu štítil. Španělský štírek tohoto soupeřova dvojího zaváhání využil naopak neomylně - při zemi zacílil přesně k bližší tyči. V rozpačitém projevu Clarets pokračovali i nadále. Nejdříve hostující kapitán opět zesměšnil tápajícího Carlisla a nebezpečně vypálil do boční sítě, poté defenzívou domácích hladce pronikl Nasri, ale v klíčové fázi si balon až příliš předkopl, takže nedokázal zakončit. Arsenal nicméně pokračoval v ofenzivním koncertu i nadále. V minutě 16. tentokrát Nasri skvěle přenechal míč Aršavinovi, jenž následně po zemi nastřelil levou tyč Jensenovy klece.

Ani Kanonýři však dnes nebyli úplně neomylní. A jediné zaváhání je také ve 28. minutě stálo vedení. Jak snadno ho tedy nabyli, tak lehce ho i pozbyli. Na zrodu gólové situace stál nesmyslný zákrok Vermaelena ve vlastní šestnáctce, kdy šlapákem sestřelil Bikeyho. Kapitán Burnley se pak z penaltového puntíku zpravidla nemýlí a suverénní byl i tentokrát - 1:1. Po úspěšném zásahu si tak mohl vychutnat radost ze svého stého gólu v kariéře. A také musel být šťastný při pohledu na docela zaskočené borce z Londýna. Jejich převaha se okamžitě vytratila, přičemž koncem poločasu navíc přišli o svého dirigenta. Fabregas musel přepustit místo na place Ramseymu. Do této chvíle a pak až do přestávky už Gunners zahrozili jen jedinkrát - proti Vermaelenově hlavičce se však vytáhl Jensen.

O pauze Owen Coyle splácal obrannou linii ještě pevněji dohromady a Kanonýři se trápili i nadále. Vrcholem jejich snažení tak byla akce, kterou v závěru pokazil Walcott docela zbytečnou ztrátou balonu. V podobné situaci pak arsenalské křídlo selhalo i podruhé, a tak se jeho ekvivalent ve vínovém dresu Chris Eagles rozhodl ukázat mu, jak se to dělá. U pravé postranní si nejprve prohodil Silvestra, pak si píchl balon ještě okolo Nasriho a svůj obdivuhodný běh završil prudkou bombou do přední tyče. Jen málokterému fandovi Gunners v tu chvíli nezatrnulo. A obdobně tomu bylo i v 69. minutě, kdy Almuniovi proletěl přízemní centr pod rukama a jeho hrubku trestal Fletcher. Jenže jeho gólové nadšení hnedka pominulo, neboť čárový odmával ofsajd.

Kanonýři byli jinak dost bezzubí. Bez svého kapitána zcela evidentně nebyli v plné zbroji. Vzruch vzbudila tak akorát Aršavinova zpětná přihrávka pro Eduarda, chorvatský forvard se ovšem k míči neprodral. Naproti tomu se druhé straně málem zahrával další pokutový kop, rozhodčí byl však k Silvestrově ruce milostivý a dělal, jako by k ní došlo až za hranicí šestnáctky. Burnley tak tři body, které by si asi zasloužilo spíše než slovutný soupeř, neukořistilo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestli předvedeme to co včera tak to moc jednoduchý nebude ale i přesto 1:3 a je to

Reagovat
smazaný uživatel

Burnley: 17 bodů doma a jen jeden zvenku budem to mít holt ve středu těžký

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že neklopýtne Arsenal. Byla by to škoda. Věřim v dramatickou bitvu ot titul v severo-Londysky prospech

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi slabsi tym doma bude to velmi tezke 1:2 Vlastnak vermealen,Fabregas a Arshavin

Reagovat
smazaný uživatel

ale tesim se snimi teda az budem hrat doma a oni venku maji jedinej bod z venku lolec

Reagovat
smazaný uživatel

aůe kdyz si to tak vezmem dalo byse to popsat nejhorsi obrana(spolecne s hull) proti nejlepsimu utoku (spolecne s Chelsea)

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Amos

Kur*a co je s Fabregasem,že střídal :-/

Reagovat
Amos

Hráli jsme hrozně, první poločas to ještě šlo,Arshavin nastřelil tyč,Fabregas se prosadil , ale jakmile si poranil stehno , rozpadla se nám záloha .. Song dneska kazil také poměrně dost na svoje poměry .. Walcott nulový,nemá na to hrát v základu,kazil co se dalo .. Vermaelenovi nic jiného nezbylo , musel faulovat na penaltu .. Silvestre pohroma,Burnley toho využívalo skvěle a Silvestre byl v haj*lu .. Nasri nic moc nevymyslel , Ramsey také ne , nic nevymyslel .. Arshavin jako hroták , jedinej vymejslel kolmice po odchodu Cesca a proto kolikrát nebylo na koho , po příchodu Eduarda se přesunul vpravo , ale postupem času se také vytratil ... Eduardo měl golovou šanci ale nedokázal vypíchnout míč Jensenovi.. Gallas dnes nejlepší hráč , nakonci dokonce mohl dát gol... Podle mě měl přijít Eboue nebo Vela.. Ted se dostávám k největšímu tragedovi co dneska hrál a překvapivě to není Silvestre ,nýbrž ALMUNIA .. To co tam předváděl bylo do nebe volající ... Při rozích si nedokázal zařvat a kvůli tomu se nedohodl s Vermaelenem a nejednou .. Míč mu padal z rukou i po "opravdu tvrdé" střele , výkopy do autu u něj už jsou zvykem .. Navrchol situace , kdy Burnley dalo druhý gol , který podle mě měl být uznaný , udělal ALMUNIA hrubou chybu , při přízemním centru , který měl chytit, protože od míče byl půl metru , mu projel pod rukama až k hráči Burnley,který skoroval naprosto do prázdné branky .. Naštěstí byl odpískanej ofsajd , kterej jsem já neviděl .. Celkově výkon otřesný a tak trochu jsem doufal,že o poločas AW zase hráče zjebe,protože Burnley hrálo to , co potřebovalo ... Pokud chceme opravdu útočit na titul, tak musíme přivést útočníka a doufat,že se brzy vrátí Rosa a že Cesc nebude ZRANĚNEJ déle , než týden ... Nasri dnes dokázal,že nemá na to být u nás playmaykerem stejně tak Ramsey... Ani jeden z nich dnes nedokázal nahradit Rosu/Cesca.

Reagovat
smazaný uživatel

No já su hlavně zvědavej koho přes zimu AW dotáhne. Jestli to zas bude nějakej mladíček za 2 mega aby z něho dalších 5 let rostla opora tak to sme jak se lidově říká v ****

Reagovat
smazaný uživatel

já se pořád modlim aby nám ježíšek dodatečně v lednu nadělil Neuera nebo Akinfejeva protože Almunia je fakt z formy a v jeho věku to už asi lepší nebude, Fabiansky a Manonne by mohli hrát ale to by museli dostat prostor, jinak při absenci Robina a Nicka prostě nemáme hlavičkáře ve vápně ikdyž Arshavin už mě taky párkrát jen kousek do golu hlavou:D snad někdo do útoku přijde, Agbonlahor by byl božskej, navíc bysme tim i oslabili konkurenci

Reagovat
smazaný uživatel

Ani me tak nedesi zapas s Hullem ale potom mame doma Villans, coz bez opor nemusi vubec dopadnout dobre. S hruzou jsme jenom cekal, kdy se zrani Cesc. A je to tady. Kdyz vcera vystridal, tak to bylo hned videt. A pan Silvestre si myslim ze uz na PL nema... Taky bych dal prostor Fabianskemu nebo Mannonemu. Victoria Concordia Crescit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele