23. kolo
26.01.2010 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Burnley venku zase ztroskotalo, nestačilo ani na Coyleův Bolton

Burnley se prvního venkovního vítězství nedočkalo ani v souboji s mužstvem, jež vede manažer-přeběhlík. Celou dobu tahalo za kratší konec, i když ve statistice držení míče nijak nezaostávalo. Poměr šancí hovoří však jasně a rovněž na góly vyhrál ten tým, který si to více zasloužil, tedy Bolton.

Úvodní pasáže zápasu nabídly divákovi spíše jen silový fotbal s četnými osobními souboji, z nichž jeden takový se stal také velmi brzy osudným hostujícímu McCannovi. Ten musel po střetu s Klasničem vystřídat už v deváté minutě, aby ho hned vzápětí do šaten doprovodil kapitán Alexander.

A absence dvou tužidel středu pole byla hnedka znát. Daviesův překvapivý pas okamžitě našel v ojedinělém úniku Muambu, tento netradičný střelec však v cukuletu vypálil nad břevno. O pár chvil později si zase Cahill naskočil pro lukrativní roh Taylora a ke gólu mu tehdy scházelo jen o něco lepší trefení balonu.

Burnley se naproti tomu tvářilo klasicky venkovně, tak jako mimo Turf Moor skoro pokaždé. Útoky tahalo takřka výhradně po pravé straně, přičemž se vyznačovalo spíše bázlivostí než nějakou průbojnosti. Přesto ještě do první třetiny utkání vtěsnalo svou první šanci - po celé šířce šestnáctky se míč dostal až ke Fletcherovi, jenž umně protáhl Jaaskelainena. Eaglesovi se pak už zprvu nadějná dorážka vůbec nepovedla.

Ve zbytku první půle už se hra spíše přelévala z jedné strany na druhou. U branky Clarets se málem blýskalo po Duffově tragikomické malé domů, které mohl dalekonosným lobem do prázdné klece využít Klasnič. Ve skutečnosti však těsně minul. Na opačném konci hřiště zase nebezpečně pálil Kalvenes. Bolton byl ovšem v útočné fázi nenucenější jak soupeř, a také proto zakrátko udeřil. Pro Daviesovu citlivou kolmici si naběhl Lee, číhající možná kousek za ofsajdovou hranicí, a svou suverénní koncovku ještě dramaticky odrazil od břevna za čáru a pak zpět do pole. Za Burnley již do přestávky zvládl promluvit tak akorát Eagles, který však své sólo nezakončil ani zdaleka ideálně.

Začátek druhého dějství se nesl především v duchu domácího stíhání dvojnásobku vedení. Ať už máme na mysli Daviesovu nepřesnou ránu či snad Cohenovu hlavičku z vyzývavé pozice, pokaždé šlo o slušné příležitosti k soupeřovu doražení. Ofenzíva Turfites se naproti tomu nacházela v evidentní křeči, příliš toho vymyslet nebyla schopna. Také Gardnerův průnik z 84. minuty ovšem nevypadal zrovna uvolněně, a přesto mohl vyústit v rozhodující trefu. Domácí křídelník se tehdy krkolomně probil přes tři protihráče, aby záhy jen těsně minul.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Virtuos

Bolton vyhrá 3:1. Keď by hostia podali skvelý výkon mohli by najviac uhrať remízu .

Reagovat
smazaný uživatel

Na tohle jsem zvědavý Bolton asi vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

nwite na cem to bude v telce ?:)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele