18. kolo
19.12.2009 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Blackburn Rovers - Tottenham Hotspur 0:2

Peter Crouch dvěma góly sestřelil Blackburn a Tottenhamu zajistil, minimálně dočasný, posun na čtvrté místo. Rovers měli v zakončení smůlu, McCarthyho totiž dvakrát zastavila tyč. Spurs si tak připsali podruhé v týdnu čisté konto, leč jim chybí stopeři King a Woodgate.

Ve středu obrany však nyní skvěle hrají Michael Dawson a Sebastien Bassong a Tottenhamu to nese ovoce. Zatímco středeční výhra nad Manchesterem City byla o skvělé ofenzivní hře, dnešní výhra v Edwood Parku byla založena především na disciplíně. Konečná výhra je navíc perfektní odpovědí hráčů na spekulace o vánočním večírku, za který se chystá Harry Redknapp trestat.

Pro Blackburn to je teprve třetí letošní porážka na domácí půdě, ale nutno říci, že svěřenci manažera Sama Allardyce mohou být zklamaní, protože zápas mohl skončit jinak. Nicméně nemůžeme říct, že by vítězství Spurs, kteří po celý zápas drželi míč častěji na svých kopačkách, nebylo nezasloužené.

Utkání bylo dlouho otevřenou záležitostí a v úvodu měl více šancí Blackburn. Nejprve ale úřadoval Heurelho Gomes a následně Kohoutům pomohla branková konstrukce, která zastavila McCarthyho trestný kop. Nakonec si ale ty největší šance první půle vypracovali hosté, zatímco Rovers hráli spíše druhé housle. Jermain Defoe sice překvapivě nedokázal vytěžit více z Kranjčarovy přesné přihrávky, ale v poslední vteřinách poločasu nakonec udeřil Peter Crouch, jenž nedal Robinsonovi hlavičkou pod břevno šanci.

Po změně stran zažili domácí další zklamání, McCarthyho totiž opět zastavila branková konstrukce. Tentokrát si domácí forvard převzal míč v pokutovém území, vypálil a Gomes zvládl míč jen posunout na tyč. Nakonec to ale stačilo. Blackburn byl sice odhodlán vyrovnat, ale jen těžko se dostával přes dobře organizovanou obranu soupeře a když už jí přelstil, narazil na dobře chytajícího Gomese. Útočnou aktivitou Rovers se otevíraly skulinky v jejich obraně, čehož sedm minut před koncem skvěle využil Tottenham. Jermaine Jenas vyslal Petera Crouche a střelou podél Robinsona rozhodl o zisku třech bodů pro hosty.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn potvrdi svou bezzubost a prohraje.

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní preview.

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že konečně vyhrajeme, ale dneska to bude sakra nelehké!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele