9. kolo
18.10.2009 14:00 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Burnley venku opět nezabodovalo, v derby podehlo Blackburnu

Venkovní mizérie Clarets nezná konce. Ani bezkonkurenční start Burnley nepomohl, Blackburn totiž zvládl otočit, na dlouhou dobu svého rivala rozhodit a podruhé inkasovat až v nastavení. V pořadí 83. derby o východní teritorium lancashireského regionu tak strhli na svou stranu domácí Rovers.

Burnley se na svého soupeře moc těšilo, dokonce tak moc, že mu hned zkraje poslalo do sítě jeden povedený dáreček. Robbie Blake svou střelu z dobrých 20 metrů zabalil natolik pečlivě, že si Robinson nevěděl rady s jejím rozbalením, a tak se už v páté minutě domácí Rovers dívali svému rivalovi na záda. Ovšem ne dlouho. Jediný skutečný rodák z kraje Lancashire v řadách Blackburnu, David Dunn, si totiž hned vzápětí počíhal na šikovné sklepnutí Di Santa a z ideální pozice strefil balon přesně k levé tyči Jensenovy svatyně. Na Ewood Parku pak bylo dobře znát, že se oba soupeři na prvoligové scéně neutkali déle jak 40 let, že se jim po sobě vážně stýskalo. Nedávali si nic zadarmo, z osobních soubojů zpravidla ujížděli vsedě. Nicméně nervózních chvilek bychom stejně napočítali hodně a jedna taková stála u zrodu vedoucí branky Rovers. Ve 21. minutě při cestě pro míč letící napříč pokutovým územím ztratil rovnováhu Jensen, sudí faul neodpískal, neboť mu v cestě daleko spíš než soupeř stál hostující Jordan, a bylo zle. Balon se sice dostal k Alexanderovi, ten ho však zvládl odhlavičkovat tak akorát k Di Santovi, který už měl velmi snadnou pozici ke skórování. Jensen nemohl uvěřit svým očím.

Clarets teď po skvostném vstupu do utkání trošku tápali a okamžitě se hned dvakrát potili při ošemetných situacích poblíž Jensenovy klece. Nejprve si Dunn zopakoval spolupráci s Di Santem, aby si tentokráte na dánského golmana nepřišel, posléze hlavičkoval Samba z dobré pozice nad. Na opačném konci hřiště pro změnu nezacílil přesně Caldwell. Jinak ale projev Burnley tak nějak postrádal hlavu a patu, takže nebezpečnější byli nadále domácí. Ve 43. minutě se dokonce na výlet k protivníkově brance vydal Chimbonda, míč mu do běhu bravurně sklepl Pedersen, on si na levé straně pokutového území jakoby nic obhodil Fletchera a s trochou štěstí dopravil míč za Jensenova záda. Clarets tak začali pomalu, ale jistě dostávat pověsti venkovního rozdavače bodů.

Druhé dějství už mnoho vzruchu před oběma brankami nepřineslo. Burnley se zase po půlhodině strádání dostalo do zápasu, hlavně po příchodu Eaglese začalo soupeře přehrávat zejména ve středu hřiště, avšak obrana Blackburnu stále nevykazovala známky dramatického zhoršení, nepozornosti. Vrcholem druhé půle byl tak dlouho dobu kuriózní výkop Robinsona, který málem i vinou kolize Jensena se Sambou zapadl pod břevno. To nakonec jen taktak přeskočil. Až ve druhé minutě nastavení přihrával z levé strany pod sebe Jordan, na ose hřiště tak našel neobsazeného Eaglese, jenž ve skluzu hladce snížil. Tento úder však pro Burnley přišel až příliš pozdě, ani kvantum nakopávaných míčů pak ke kýženému vyrovnání nevedlo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele