24. kolo
30.01.2010 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Birmingham City - Tottenham Hotspur 1:1

Birmingham přišel v minulém kole o několikazápasovou sérii bez prohry, a tak musel dnes proti Tottenhamu začít opět od píky. Dlouhou dobu to s ním nevypadalo dobře, jelikož po gólu Defoea prohrával 0:1. V nastaveném čase se mu však povedlo vyrovnat.

Už v první desetiminutovce se mohlo měnit skóre. Po šanci měly oba dva celky. Jako první zahrozil domácí Birmingham. V pokutovém území podržel míč McFadden, počkal na správný okamžik a poté poslal přihrávku k nabíhajícímu Bowyerovi. Ten sice mířil k tyčce, ale Gomes včas zasáhl. V 8. minutě pro změnu pálil Luka Modrič, avšak jeho střela z úrovně hranice pokutového území letěla těsně vedle brankové konstrukce.

Výbornou příležitost, jak poslal Blues do vedení, měl Benítez, který vyhrál souboj s Dawsonem, ale možnost na vstřelení gólu odmítl. Nevysoký kanonýr Defoe pořádně překvapil gólmana Harta v 21. minutě, kdy se dostal nečekaně k hlavičce, jenže při zakončení postrádal přesnost. Domácí jednička musela předvést své kvality zhruba o deset minut později. Nepříjemným pokusem jí zaměstnal David Bentley.

Nepříliš jistě dnes působil obránce Liam Ridgewell, čehož si všimli také hostující hráči a toužili toho využít. Blízko byl například Wilson Palacios, ovšem míč poslal nad břevno.

Po změně stran málem rozvlnil síť David Bentley. Pravonohý záložník vypálil z voleje a Hart se musel pořádně ohánět, aby neinkasoval. Míč se mu nepovedlo chytit hned napoprvé, a tak se snažil ještě dorážet Defoe, rychlejší ale byl přeci jen Hart. Jermain Defoe o tři minuty později opět pořádně vystrašil domácí obranu. Sice se dostal do zajímavé palebné pozice, ale nebyl schopný zakončit, a tak se toho ujal Peter Crouch. Jeho rána však letěla vedle.

V 60. minutě trefil ze zajímavé pozice pouze zeď domácí James McFadden. Po této příležitosti následoval gól Tottenhamu. Centr Balea hlavou prodloužil za sebe Crouch, tam míč vší silou napálil Defoe a konečně rozvlnil síť. Vstřelený gól dodal utkání nový náboj a především Birmingham nepříjemně hrozil. Vyrovnání nakonec přišlo v průběhu pětiminutového nastavení. McFaddenův centr sklepl hlavou Jerome na volného Ridgewella a ten zakončoval do odkryté brány.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Více o Brums: www.brums-czech.webnode.cz ...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že SPURS neprohrají, bude to sakra těžké utkání, Birmingham je letos hlavně doma dost silný...

Reagovat
Virtuos

Tento zápas vidím v prehre domácich, Spurs zabodujú naplno .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele