2. kolo
19.08.2009 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Birmingham City - Portsmouth FC 1:0

Fanoušci na St. Andrews Stadium byli svědky velkého dramatu. Vše už nasvědčovalo tomu, že zápas mezi domácím Birminghamem a Portsmouthem vítěze nepozná, když v závěrečných okamžicích utkání daroval rozhodčí Blues penaltu. Tu následně proměnil James McFadden a rozpoutal velkou vlnu radosti.

Již ve druhé minutě se zastřeloval Cameron Jerome, jeho střela byla slabá. Portsmouthu se start do zápasu příliš nepovedl, balón měl na svých kopačkách jen výjimečně a před bránou Harta byl téměř bezmocný. První skutečná šance přišla po více než čtvrt hodině hry. Blízko gólu se objevil záložník Sebastian Larsson, jeho hlavička po centru Vignala ovšem nebyla přesná, a proto pochopitelně gólmana Jamese nemohla ohrozit.

V 21. minutě to zkoušel na druhé straně pro změnu Bouba Diop. Jenže nemířil z hranice pokutového území vůbec přesně. V prvním poločase ani jeden celek nepůsobil příliš nebezpečně, a proto bylo k vidění nadějných příležitostí skutečně po skrovnu. O nebezpečnou střelu se pokoušel Niko Kranjčar, gólman Joe Hart si však s ní bez problémů poradil. Stejně tak i s pokusem Piquionneho z 42. minuty.

Ani po změně stran se předváděná hra nezměnila. Bezbrankové skóre mohl konečně změnit v 58. minutě Portsmouth. Do zajímavé šance se dostal středopolař Hayden Mullins, který měl skutečně gól na kopačkách. Ovšem míč nakonec poslal vedle brány. Za dalších pět minut se ocitl v obdobné situaci také zkušený Kevin Phillips, jenže nevedl si o nic lépe.

Birmingham se mohl ujmout konečně vedení v 77. minutě. Po rychle zahraném přímém kopu O’Connora se snažil překonat Davida Jamese Kevin Phillips, ale zase bezúspěšně. Blues ovšem nechtěli v prvním zápase před svými fanoušky pouze remizovat, a proto i v závěru dělali vše pro to, aby překonali dobře hrající defenzívu Portsmouthu. A nakonec se jim to i povedlo. Z penalty zařídil tři body pro domácí hráče James McFadden.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Birmingham povzbuzený dobrým výkonem na Old Traford udolá rok od roku horšící se Pompeys.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele