21. kolo
09.01.2010 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Birmingham City - Manchester United 1:1

Manchester při odložení zápasu londýnské Chelsea mohl jít alespoň na chvíli do prozatímního vedení v Premier Leaugue, ovšem tuto nabídku smetl ze stolu kvůli remíze v Birminghamu. Rudí ďáblové po poločase prohrávali a pak museli náskok složitě dohánět, nakonec se jim přes velké úsilí podařilo pouze srovnat a zůstávají proto v tabulce druzí o bod. Birmingham potvrdil zatím úspěšnou sezónu a v tabulce mu patří hezké osmé místo s třiatřiceti body.

Přitom nouze o zajímavé okamžiky v tomto duelu rozhodně nebyla. Sudí Mark Clattenburg např. uznal branku Manchesteru až poté, co se musel poradit s asistentem, který nejprve signalizoval ofsajd. Hlavní sudí tedy verdikt přehodnotil a bylo srovnáno, míč si sklepl do vlastní sítě Scott Dann. Po druhé žluté kartě se musel předčasně do kabin pakovat Darren Fletcher, který tak vůbec nepomohl svému týmu při závěrečném drtivém tlaku.

Jediným pozitivem pro výběr Alexe Fergusona byla vcelku pevná obrana, tentokráte se hostům nedařilo spíše v útočné fázi. Za ně totiž nemohl do zápasu naskočit hvězdný Dimitar Berbatov, který si vysloužil trest v blamáži ve FA Cupu s Leedsem. Manchester vstoupil do klání aktivněji, první dvě příležitosti si vytvořili Fletcher a Scholes, nicméně síť se na začátku duelu netřepetala.

Nejvíce možností si ale pochopitelně vytvořil hostující Wayne Rooney. Nejprve ho po skvostném pasu Antonia Valencii zastavil skvělým zákrokem gólman Joe Hart, následně hlavičkoval divoce mimo. Ale ani Birmingham na sebe nenechal dlouho čekat, po nahrávce Lee Bowyera však nedokázal přesně zakončit jiný záložník Barry Ferguson. Birmingham se musel v první půli převážně bránit, jenže před pauzou zasadil překvapivý úder.

Rohový kop sice obrana odvrátila, do ohně ale navrátil hlavou Bowyer. Evans nedokázal odkopnout pryč, naopak přímo nahrál volnému Cameronu Jeromemu a ten bez sebevětších problémů zasunul do brány. Jenomže po pauze United tlačili a do po hodině hry srovnali kontroverzním způsobem. Po sérii zblokovaných míčů se dostal balón na stranu vápna k Patriciu Evrovi, který poslal přímo před branku a ve skluzu nešťastně dopravil balón skluzující Dann. Pomezní měl praporek nahoře, své rozhodnutí však při konzultaci s hlavním šéfem změnil.

Hosté na soupeře až do závěrečných okamžiků tlačili, stav se už ovšem nezměnil a šest minut před koncem byl vyloučen Fletcher, tím byly naděje Manchesteru na plný bodový zisk definitivně pohřbeny.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, goalsarena.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 to je jasná zpráva

Reagovat
smazaný uživatel

Tipoval bych to na 1:1 city prodlouží svojí šnůru

Reagovat
vanGomm

Birmingham už je na řadě (prohra).Tip 2 tedy že Manchester Unt. vyhraje.

Reagovat
scholes18

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

manchster united musí vyhrát ale bude to těžký birnigham je momentálně příliš silnej na to aby to byla pro united procházka růžovim sadem typuju goli rooney a anderson

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 !! Jerome 3 goly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele