18. kolo
19.12.2009 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Aston Villa - Stoke City 1:0

Aston Villa porazila 1:0 Stoke a posunula se na skvělé třetí místo. Ztráta na druhý Manchester United je přitom již jen dvoubodová. Stejný počet bodů činí i náskok Villans na čtvrtý Tottenham.

Ve Villa Parku nemohli být promrzlí fanoušci s průběhem zápasu příliš spokojeni, protože šancí bylo pomálu, ba ještě méně. Vždyť první ohrožení branky přišlo až v 16. minutě, ačkoliv nutno říct, že to byla šance velkého kalibru. Villans jí ale pohrdli. Nejprve totiž Sorensen zlikvidoval pálícího Petrova, načež se následně vytáhl i proti dorážejícímu Agbonlahorovi. Po půlhodině hry sice padla první branka, ale ukazatel skóre nadále ukazoval 0:0. To proto, že při Sidibeho brance po trestném kopu došlo k faulu.

Druhá půle začala v poněkud větším tempu a hra se přelévala z jedné strany na druhou. První šanci měla Aston Villa, Young přiklepl Carewovi, ale ten zblízka přestřelil. Vzápětí se hra přesunula před branku domácích, ale Whelan po rohovém kopu branku rovněž netrefil. Villans se okamžitě vydali do protiútoku a Agbonlahora musel na poslední chvíli zastavit skvělým obraným zákrokem Higginbotham. O minutu později už se ale hosté neubránili. Tentokrát již totiž zafungovala spolupráce Young - Carew a norský vytáhlý útočník poslal Villu po hodině hry do vedení. Stoke se ale nechtěl vzdát a během následujících minut si vytvořil několik slibných příležitostí. První měl na kopačce Tuncay, ale na posledních chvíli zakročil Young. O deset minut později vytvořil šanci pro Etheringtona Whitehead, ale hostující záložník branku přestřelil.

Tři minuty před koncem si nakonec mohla Villa pojistit vítězství, ale ani Sidwell se do prostoru mezi třemi tyčemi netrefil. A když v poslední minutě brankáře neohrozil ani na druhé straně střílející Fuler, porazila Aston Villa Stoke City 1:0.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Villans mají momentálně formu a stoho mám obrovskou radost ,ale pokaždé když hrajou proti týmům jako je Stoke, Hull, Wolverhampton mám husí kůžy doufám že to zvládnou a zůstaneme ve čtyřce co nejdéle 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

mas absolutnu pravdu ale s Hullom im to vyslo (3:0)....a teraz dufam rovanky mozno aj lepsi vysledok....VILLA PODME

Reagovat
smazaný uživatel

Agbonlahor, Heskey za hosty Fuller 2:1

Reagovat
Boban

Stoke neprohra, nejspis plichta

Reagovat
vanGomm

X nebo HX.

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke city vi jak zahrat na ofenzivni tymy.

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

praveze Villa je s Chelseou najlepsi defenzivny tym v Anglicku

Reagovat
smazaný uživatel

3 body jsou doma. Jenom tak pokračovat co nejdýl, šňůra je teď fantastická, kluci mi dělají jenom radost, doufám, že se na ně konečně podívám jak se v Lize Mistrů jak válcují nejlepší týmy Evropy. Já věřím...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele