26. kolo
10.02.2010 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester i v oslabení zastínil Villu, nakonec s ní ale jen remizoval

Manchester dnes znovu ukázal svou velikost. Dokázal se totiž perfektně vypořádat s brzkým vyloučením Naniho. I v deseti potom zvládl soupeře přehrát a málem se mu dokonce povedlo utkání otočit. Takhle nakonec ostře sledovaný duel dopadl remízou, která pro MU může být zadostiučiněním, ale i nevyužitím prohry Chelsea.

První minuty se nesly ve znamení "ďábelského" tápání při četných výpadech soupeře po křídlech. Domácí se opravdu těžko vypořádávali s mnohými centry do pokutového území a právě jeden z nich také přinesl úvodní gól zápasu. Downingův centr zvládl Rafael odvrátit jenom tak napůl, čehož využil Cuellar a z dálky dostatečně prudkou hlavičkou překonal Van der Sara. Vedení si nicméně birminghamští užívali ani ne pět minut, pak si totiž Giggsův křižný volej nešťastně srazil do vlastní sítě Collins a začínalo se odznovu.

Manchester si ale počátek restartu určitě představoval docela jinak. Těžko v jejich snech figuroval i Naniho bezhlavý výpad proti Petrovovi, který sudí Walton zkrátka musel ocenit červenou kartou. Red Devils ovšem na razantní zásah do běhu utkání reagovali pohotověji a okamžitě se chopili uvolněné taktovky. Hru veskrze kontrolovali a prostřednictvím Carrickovy slušné rány dokonce mohli jít do vedení. Friedel ji ale zvládl vyrazit nad břevno.

Sir Alex Ferguson udělal pro druhou půli jednu změnu, když Scholese nahradil Valenciou, a ekvádorský křídelník se mu málem ihned odvděčil. Jeho rána však stoupala tak dlouho, až ve finále vystoupala nad branku. Na opačném konci hrací plochy zase Milner otestoval připraveného Van der Sara. Mezitím se ale k životu probral hvězdný Wayne Rooney a 15 minut před koncem si na Friedelovi vynutil další pohotový zákrok. To už ale byla poslední vážnější šance dnešní generálky na nadcházející finále Carling Cupu, v němž proti sobě stanou právě tito dva soupeři.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (15)

Přidat komentář
Devil

Toz to bude tezky...

tip.-1:2

Reagovat
ManUnited

No ve Villa Parku se vždycky dařilo tipuju 0:3 (Rooney,Scholes,Diouf)

Reagovat
smazaný uživatel

tayk tipuju výhru Reds, ale že bych byl takovej borec, abych tipnul hráče, kteří dají góly...........

Reagovat
vanGomm

Tip X2.Vic aůe věřím Manch.Unt.výhra 70% a remíza 30%.

Reagovat
smazaný uživatel

Můj názor: Manchester ve Villa Parku nevyhraje, plichta možná dokonce Villans vyhrají. Martin O'Neill by podle mě byl důstojný nástupce Alexe Fergusona na postu trenéra ManU. Třeba se toho dočkáme

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas to bude těžký, Villans Ďábli v divadle porazili ale věřím a doufám že United nezaváhají

Reagovat
smazaný uživatel

Po dnešku jdeme do čela a už to nepustíme!UNITED,UNITED,UNITED!

Reagovat
smazaný uživatel

... já ti nevím . Když se vám zadaří v čele budete. Fakt jo, asi tak 15 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa 5:0 Manchester United

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to že jsi na svobodě?!Ty máš být pod dozorem psychyatra

Reagovat
smazaný uživatel

manchester united 4:2 aston villa

Reagovat
smazaný uživatel

Nani červená, co tam dělaji proboha

Reagovat
smazaný uživatel

cožéééé? jakto sakra

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole to jsou haluzaci to MAN.U. dalsim vlastnakem prisli k bodůům vám na tuto pozici pomahaji pouze vlastnaky to je neskutecny kolik uz jich bylo tuto sezonu a kord po minulem zapase kdy padli dokonce tri vlastni goly a v nasledujicicm zapase opet dalsi hruuuza

Reagovat
vanGomm

Gól jako gól a když někdo někoho donutí,ať už při jakýchkoliv okolnostech či situacích,aby si dal vlastní gól je to svým způsobem i umění.Možná ještě větší než ho sám vstřelit.Ostatně tuto "možnost" mají všichni týmy.Já bych Manch Un. za toto hanlivě nenapadal.Spíše bych uznal to,že 70 minut i v 10 lidech hrál dobře a mohl i vyhrát.Ovšem u neobjektivních fanoušcích se to jaksi nenosí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele