21. kolo
09.01.2010 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Rosický Arsenalu zachránil v nastavení bod

Třízápasová domácí šňůra výher a bez obdrženého gólu Arsenalu skončila. Ve sněživém počasí si jen rozdělil bod s o střed tabulky bojujícím Evertonem, se kterým uhrál remízu 2:2. Po Pienaarově trefě deset minut před koncem se zdálo, že Kanonýři dokonce vyjdou naprázdno, v samotném závěru ale dokázal srovnat Tomáš Rosický.

Gunners postrádali zraněného kapitána Fabregase a Songa, který je na Africkém poháru národů. Do zálohy tak vstoupil Denílson, který nastoupil v základní sestavě po třech utkání Premier League. Brazilský záložník mimochodem neodehrál vůbec špatné utkání, nakonec ale musel jít střídat, když se náhle svalil ve středovém kruhu s bolestmi. Předtím totiž podstoupil hodně tvrdý souboj s Nevillem.

V Evertonu se objevilo jedno nové jméno, svůj debut si za něj odbyla nová posila z Los Angeles Galaxy Landon Donovan, která nastoupila na pravém kraji zálohy. Ani on na hřišti nepobyl celých devadesát minut. Přesto si hned ve svém prvním zápase za nový tým připsal asistenci.

Domácí úvod utkání zaspali. Jako by jim vlivem zimy trochu zamrzly součástky. Americký záložník nacentroval ve 12. minutě do vápna, kde snadno předskočil Osman stopera Gallase a hlavou pohodlně zakončil pod břevno.

Arsenal se po tomto gólu vzbudil a ve 28. minutě vyrovnal. Na hranici vápna zakombinoval Eduardo s Aršavinem, Rus prostrčil míč na Denílsona, jehož rána se odrazila od kotníku autora první branky liverpoolského klubu Osmana za záda bezmocného gólmana Howarda. Pořád ovšem mohli hosté využít chyb soupeře, Almunia zasahoval proti šanci Cahilla až na brankové čáře.

Nastala druhá půle a diváci v Londýně si museli připadat jako někde na severním pólu. Skrz osvětlení viděli, jak se miliony vloček sněhu snáší na trávník. Zběsilá sněhová party ale oběma týmům vůbec nevadila. Zelený pažit se sice trochu proměnil v bílý, kombinační hře to ovšem nebránilo.

Vše podstatné se odehrálo během posledních dvaceti minut. V dobré střelecké pozici se ocitl Saha, jeho pokus byl pro Arsenal naštěstí zablokován na rohový kop. Na druhé straně jen o centimetry nedosáhl na skvělý pas hlavou Rosický, který na hřiště přišel v 65. minutě za Ramseyho, a aktivitou jen hýřil.

Když Arsenal nedokázal využít tlak, Eduardo centr zleva nezužitkoval a Denílson po rohovém kopu pálil mimo, udeřil z ničeho nic Everton. Krásnou přihrávku do úplně volného prostoru vymyslel v 81. minutě Cahill, Pienaar se od poloviny hřiště řítil sám na Almuniu a mazácky lehkým obloučkem překonal španělského brankáře.

Spravedlivou remízu nakonec zařídil český reprezentační záložník Tomáš Rosický v nastaveném čase, který stejně jako první šutér Denílson s pomocí teče skluzujícího Neilla z vápna zavěsil pěkně pod břevno. Byl to pro něj druhý gól v letošním ročníku Premier League.

Autor: Patrik Sandev / telegraph.co.uk

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 tak nějak to bude

Reagovat
Amos

3:1 doufám ve výhru

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

HX.

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea central london forever! please everton! snad 0-2! a bude po nadejach pre arsenal. come on pompeys! pompeys znicia arzenal. velke londinske derby!!

Reagovat
smazaný uživatel

Co to sakra kouříš ?

Reagovat
smazaný uživatel

ty kouříš crack? co meleš o Pompeys? Pompeys sou poslední, zejtra hrajem s Toffies... a jesli myslíš, že jeden zápas ničí naděje tak si úplně mimo... to spíš Chelsea to bude mít v Hullu, kterej hraje celej zápas beton, bez Drogby sakra těžký... věřim ve výhru Gunners 2:1, ikdyž bez Cesca to bude dřina...

Go Gunners, go!

Reagovat
smazaný uživatel

no vyzerat o ze chelsea bude mat tri body bez boja z hullu lebo hull odmieta nastupovat, pise ze zrusene! takze priratame si tri bodiky a vyhru 3 0, vela stastia arsenal!

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluju pánové, rozjeli jste to tu!

Reagovat
smazaný uživatel

Je to sice nereálné ale udělali by mi radost kdyby jim aspoň trochu vrátili tu porážku ze začátku sezony... takže to vidím 1:2 EVERTON!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

oba gol

Reagovat
smazaný uživatel

this is england derby, bigest derby, come on everton, vyhrate, chelsea ziska titul ma manazera snov! everton ma na to urobit prekvapenie na nedobitnom hijbury! LETS GO TOFIFES!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Si úplne mimo chlapče...

Reagovat
smazaný uživatel

moc dobrej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

moc dobrej... málem mě ten konec složil... nevadí... když už někdo tak Rosický... jinak paráda Everton

Reagovat
smazaný uživatel

Pienaar hrál skvěle aji Dinijar se mi líbil po příchodu .. škoda že to Everton nevydržel ..

Reagovat
smazaný uživatel

hrubeee Rosický dal goool v nastavenííí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no jo ale kazil prihravk...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele