29. kolo
06.03.2010 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Arsenal FC - Burnley FC 3:1

Arsenal v domácím utkání přehrál Burnley a zvítězil 3:1. Hostující hráči by se však vůbec nemohli divit, kdyby prohráli daleko větším rozdílem. V roli vedoucího zednické čety se totiž v zápase ukázal Nicklas Bendtner.

Mladý útočník se v zápase dostal k nespočtu obrovských příležitostí, ovšem ani s jednou si poradit nedokázal. Do velké šance se ve 4. minutě dostal po krásném pasu do běhu právě on, avšak pod vyběhnuvším brankářem míč neprocpal. Hned o chvíli později pořádně zahrozil z hranice vápna Rosický, který se opřel do míče po rohovém kopu a jen těsně minul branku hostů.

I následující minuty nabídly perfektní fotbal, ve kterém především domácí využívali rychlých útoků v křídelních prostorech, odkud jejich záložníci distribuovali jeden centr za druhým. Ke konečnému zákazníkovi, tedy do branky Burnley, se jich však dostalo jen poskrovnu.

Hra běžela už více jak půl hodiny, Arsenal stále mohutně tlačil outsidera do obrany, ale kýžený úspěch v podobně vstřelené branky stále nepřicházel. Taktovku tak musel převzít Cesc Fabregas, který jako správný kapitán využil perfektního pasu od mladíka Walcotta, když zahrál na housličky vyběhnuvšímu brankáři hostí a otevřel skóre.

Španělský míčový kouzelník ale na hřišti nevydržel příliš dlouho, neboť jen chvíli po svém úspěchu odešel střídat kvůli blíže nespecifikovaným zdravotním problémům.

Skóre se do poločasu nezměnilo, a tak mohli hráči Burnley tiše doufat, že se jim naděje na zisk bodů podaří držet co nejdéle. Přestože hosté byli na své polovině mačkáni a chvílemi nestíhali perfektní kombinaci soupeřů, občas se jim povedlo přejít do rychlého protiútoku a pozlobit obra v červeném.

Hned po začátku druhého poločasu se opět "ukázal" Bendtner, který dnes prostě neměl den. Ve 48.minutě se dostal po rohovém kopu k odraženému míči, který však ve čtvrté stoprocentní příležitosti znovu nedokázal usměrnit mezi 3 tyče.

Pak však přišla černá chvilka domácích. Almunia vykopl, míč se na půli odrazil k jenomu z hostjících zadáků, který perfektní dlouhou přihrávkou mezi dva stopery Gunners prošel až k nabíhajícímu Davidu Nugentovi. Ten si poradil s vyběhnuvším brankářem a perfektně umístěnou ranou vyrovnal.

Arsenal nenechal své fanoušky trpět příliš dlouho. Nejdříve se neprosadil Bendtner, a tak přišla 59. minuta a s ní i Walcott. Mladý forvard si stáhl míč z křídla do středu hřiště a z hranice vápna krásnou střelou poslal svůj tým znovu do vedení.

Poslední lekce Bendtnerova zedničení byla k vidění po více než hodině hry. Ve stoprocentní šanci netrefil míč stoprocentně a po prudkém pasu ze strany jen těsně minul pravou tyč.

V samotném závěru se ještě prosadil střídající Aršavin a uklidnil tak fanoušky, kteří i přes spoustu neproměněných příležitostí nepískali ani na svůj tým, ani na vystřídavšího Bendtnera.

Autor: Filip Horký

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1 a vzhuru za titulem

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně vzhůru za titulem , kde jsosu ti lidi co říkali že budeme bojovat o pohar uefa Gunners

Reagovat
smazaný uživatel

Ato máme nejlepší los tak proč to nezužitkovat

Reagovat
smazaný uživatel

jásná 1

Reagovat
Lorcan

3:0 Bendtner, Fabregas, Rosický

Reagovat
smazaný uživatel

Go Gunners Go!Pojdme klucí 5:1(Doufám že se refí Rosa)

Reagovat
Frony

4:1-2 Bentner,Diabi,Rosický

Reagovat
smazaný uživatel

Povinný tři body.2:0 Fabregas,Vermalen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele