6. kolo
28.09.2008 17:00 CET
2 : 1
(2:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Manchester City 2:1

Manchester na divokou výhru 6:0 z minulého kola dnes nenavázal a s Wiganem prohrál 1:2. V tabulce se tak propadnul až na osmé místo.

Už první poločas nabídl divákům pohledný fotbal, který navíc okořenily tři branky. Dvě na straně Wiganu, jedna na straně Manchesteru City. Hra byla velmi vyrovnaná, první skutečná šance přišla ve 13. minutě a měli jí na svědomí domácí fotbalisté. Po akci z rohového kopu pálil nečekaně Amr Zaki a svou střelou očividně překvapil i gólmana Joea Harta. Ten ale zasahovat nemusel, jelikož egyptskému reprezentantovi scházela přesnost.

Podobné štěstí už ale neměl hostující gólman o dvě minuty později. Dostatek času k zakončení dostal záložník Luis Valencia a krásnou střelou poslal míč do pravého rohu brány Manchesteru. Vzápětí ovšem mohlo být vyrovnáno. Ireland připravil dobrou příležitost pro Robinha, ten ale nedokázal zamířit přesně a míč poslal těsně vedle tyčky.

V 22. minutě už avšak Citizens míč do brány za Kirklandem dostat dokázali. Úspěšným střelcem se stal belgický mladík Vincent Kompany, který se trefil po přímém kopu Elana z pravé strany. Nerozhodný stav vydržel pouze deset minut. Po faulu Garrida na Palaciose se kopala penalta a tu s velkou jistotou proměnil nejlepší kanonýr sezóny Amr Zaki.

S Manchesterem to po 50. minutě nemuselo vypadat moc dobře. Centr Valencii z rohového kopu byl sice odvrácen, kolumbijský reprezentant ovšem dokázal míč do pokutového území přeci jen ještě dostat, Bramble hlavičkoval nechytatelně k zemi, ale také těsně mimo. Na druhé půlce hřiště naopak po rychlém útoku pálil Jo, jenže jeho střela byla zblokovaná.

Ani jeden celek si nedokázal vytvořit nějaký dlouhodobější tlak, i přesto v 61. minutě scházelo Elanovi k úspěšnému zakončení jen pár centimetrů. Jeho dělovka ze střední vzdálenosti letěla kousek od levého rohu brány Kirklanda. Velmi nebezpečně zakončoval také Zaki.

Moc nechybělo a v 73. minutě mohlo být vyrovnáno. Ránu Wright-Phillipse dokázala zneškodnit opět domácí jednička. Z následného rohového kopu hosté nic nevytěžili. Citizens se v závěru utkání snažili vytěžit nějaký ten bod, ale Wigan opět potvrzoval, že má jednu z nejlepších defenzív ligy. V nastaveném čase to tak alespoň z dálky vyzkoušel Kompany, míč ovšem do brány dostat nedokázal. Manchester odjíždí s prázdnou.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

city vyhraje 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

city vyhraje 1 4

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

po průšvihu v poháru očekávám ve wiganu vítězství! nic jiného se mi totiž nenabízí. porážku v brightonu budem muset odčinit již tuto neděli. takže na tiket 2! snad to vyjde...

Reagovat
Devil

Doufam,ze City nevyhraje!

tip:1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ja zase ze WIGAN lebo ich neznasam, patria do 3 ligy

Reagovat
Devil

V tom pripade City patri jeste nize!

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byl zápas jako vystřiženej z český žumpa ligy Výbornej rozhodčí ještě lepší komentátor (rudá svině otava) a výhra týmu kterej hrál kulový ale i když se nedařilo tak to dokázal urvat.(jako u nás sralta).

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj Neapol ,Robinho a spol. nic nehral to je neuveritelne Hughes by mal porozmyslat o svojej buducnosti v city. uz si sa zaregistroval??caff

Reagovat
smazaný uživatel

Zdar-Colin-zkoušel sem to dvakrát ale ten admin mi to nepotvrdil takže zaregistrovanej nejsem. Víš o někom nově zaregistrovaným?

Reagovat
smazaný uživatel

Čau kluci,nechcete to řešit na ICQ?

Reagovat
smazaný uživatel

musis chvilku pockat pri tom registrovani aj mne to chvilu trvalo aj citizenovi

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, tak nevím, rozhodčí byl v čechách asi na školení, nebo rád sleduje naší ligu. místama měl zajímavé rozhodování. k naší hře asi tolik: nebyla špatná, ale nevím proč jsme se neprosadili proti houževnatě hrajícímu soupeři. příští kolo bude problém jménem fc liverpool. jak sem je viděl v derby s evertonem, hrajou v pohodě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele