27. kolo
01.03.2009 13:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Collison vystřelil Hammers sedmou příčku

West Ham může zahájit stíhací jízdu za pohárovými příčkami. Díky hubené výhře nad Manchesterem City přeskočil v tabulce Wigan a bude tak nyní moci nahánět liverpoolský Everton. Od samotného začátku se na trávník podíval i Čech Radek Kováč.

V úvodní desetiminutovce se lepší z dvojice soupeřů určoval jen stěží. Šancí se totiž přihlížející na Upton Parku nedočkali a jediné, čeho si mohli všimnout, byl evidentní laxní přístup útočících hostů k vracení se. Třebaže však téměř každý brejk West Hamu zaváněl gólovou příležitostí, poprvé měl namále Robert Green. Ve 14. minutě Kompanyho nevýrazný volej z hranice šestnáctky patou umně tečoval Robinho, jehož přítomnosti nikdo nevěnoval pozornost, golman Kladivářů se ovšem vytasil s perfektním reflexivním zákrokem. Opakovaný záběr dal za pravdu sudímu, jenž citlivě nepískal brazilskému forvardovi ofsajd, neboť se jeden ze zadáků ve vínovém skutečně zapomněl až příliš vzadu. Na druhé straně si šikovně pokryl balon Di Michele, aby záhy pálil přímo do Givenovy náruče. Mezitím musel Mark Hughes sáhnout k prvnímu střídání. Žlutý zákrok Parkera totiž odnesl zraněním Richards, kterého nahradil Felipe Caicedo.

Ve 21. minutě o sobě dal opět vědět Robinho, a to znovu za notného přispění paní štěstěny. Bellamy u levé postranní čáry vykoupal jednoho ze svých bývalých spoluhráčů. Posléze adresoval přihrávku Irelandovi, který akorát nepatrným dotykem ztečoval míč na zadní tyčku k překvapenému Robinhovi, jehož následná střela placírkou nebyla z nejpřesnějších. Za sedm minut na opačném konci hřiště zakombinoval Collison s Ilungou, jenže Given byl včas na zemi a tak pokus prvně jmenovaného bez větších potíží kryl. Ve 34. minutě si pak trojice domácích fotbalistů vyměnila přihrávky na hraně pokutového území Manchesteru a vypracovala tak ideální palebnou pozici pro Di Micheleho. Stačilo jen přesně zamířit, to se však italskému útočníkovi nepovedlo a Given hravě zasáhl.

Krátce před přestávkou se ještě pořádně zpotil Gianfranco Zola, ne však kvůli nějaké šanci soupeře. Jeho svěřenec Valon Behrami nešťastně atakoval Bridge, své levé koleno při tom zkroutil do nepřirozené polohy a po třech minutách ošetřování přímo na hrací ploše musel být vystřídán Saviem. Během předlouhého nastavení se pak už nic, co by stálo za zmínku, neudálo. Začátek druhého dějství nápadně připomínal úvodní okamžiky toho prvního. Tentokráte byl zřejmě o něco málo aktivnější domácí celek, zmohl se však tak akorát na jednu povedenou akci, na jejímž konci stála zblokovaná rána Parkera.

Jak už jsem psal úvodem, cesta Hammers k úvodní brance zápasu povede skrze hbité protiútoky. Jeden takový ze 71. minuty také vyústil v tak dlouho očekávaný gól. Nejprve Savio vinou nepříliš velké rychlosti zasekl míč na hraně šestnáctky a pokusil se vystrašit Givena. Irský brankář se ještě nachytat nenechal, ovšem zvládl pouze vyrazit balon přímo ke Collisonovi, který ho následně v nelehké pozici jakýmsi obloučkem přehodil a otevřel skóre. Citizens okamžitě odpověděli, když Caicedo hravě přesprintoval Tomkinse, ovšem tváří v tvář Greenovi nepochodil. Prudce vypálil jenom do boční sítě. Tentýž fotbalista pak o dvě minuty později odmítl přihrát Robinhovi, ze slušné blízkosti sám pokoušel štěstí, ale o pořádný kus minul.

Závěr zápasu pak West Ham víceméně v pohodě kontroloval. City navíc přišlo o Robinha, jehož zranění Elano z přímého kopu nepomstil, a tak se i Radek Kováč, prvně nastoupivší v Premier League, mohl radovat z dalších tří bodů do tabulky.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak nwm nwm ale věřím kladivářům.....výhra

Reagovat
smazaný uživatel

věřim city že konečně prolomí smůlu z venkovních utkání a získají tak důležité 3 body

Reagovat
Devil

Kladivo uderi silne........2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele