12. kolo
08.11.2008 16:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

West Ham United - Everton FC 1:3

Everton zažil neuvěřitelný zápas. Dlouhou dobu v zápase s West Hamem tahal za kratší konec, nějakou dobu dokonce prohrával, díky senzačnímu závěru si ale připisuje tři body za výhru 3:1.

Už po pár sekundách se zkoušel prosadit nebezpečnou střelou Luis Saha, jediné, co mu scházelo, byla přesnost. West Ham United hrál od začátku o něco aktivněji, i přesto si ale ani jeden celek nedokázal vytvořit žádnou zajímavou příležitost. Plány Hammers navíc už v 20. minutě narušil obránce Matthew Upson, který musel předčasně opustit hřiště kvůli zranění. Ovšem nescházelo moc a už po dvou minutách po střídání dostal skvělou přihrávku za obranu od Ilungy mladík Sears a vypadalo, že ihned zakončí, jenže míč si hodně předkopnul a už jej na hrací ploše nedokázal zastavit.

V 28. minutě vyslal z hranice pokutového území tvrdou dělovkou Bellamy, ale přestřelil. Zanedlouho ovšem velšský útočník připravil skvělou palebnou pozici pro Searse, jehož s vypětím všech sil a pomocí břevna vychytal gólman Howard. Tentýž hráč mohl vstřelit úvodní gól také těsně před přestávkou, ale po přihrávce od Boa Morteho nepálil přesně.

Také na začátku nového dějství měl West Ham zajímavou šanci na vstřelení branky. Bellamy našel před brankou Searse, ten však v souboji s jedním z bránících hráčů se sice dostal k zakončení, jenže míč se od něj poměrně překvapivě odrazil až do zámezí. V 55. minutě se pokoušel Greena překonat Rodwell, ovšem také jemu scházela přesnost.

Vytoužená branka West Hamu přišla v 63. minutě. Po pěkné akci se míč dostal nejprve ke Scottu Parkerovi, jenž efektivní patičkou našel v pokutovém území Collisona, který střelou do levého rohu brány otevřel gólový účet dnešního střetnutí. Everton byl směrem dopředu skutečně bezmocný a vyrovnání se zdálo z jejich pohledu téměř nemožné.

V 73. minutě ale z ničeho nic Lescott prodloužil míč před bránu a míč proletěl jen kousek od tyče. Hostům se ale přeci jen podařilo vstřelit gól. V útoku se zapomněl Lescott a hlavou srovnal na 1:1. S velkým překvapením ale nezůstalo u jednoho. V 85. minutě z hranice šestnáctky napřáhnul Luis Saha s pomocí tyče rozvášnil evertonské fanoušky. To ale nebyl ještě konec. Krátce na to francouzský útočník po chybě obránce napřáhnul z dálky a přidal třetí zásah. Toffees tak senzačně zvítězili 3:1

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
kubys

2:1 pro West Ham...musíme se konečně chytnout.

Reagovat
smazaný uživatel

já souhlasim...ikdyž west ham není zrovna ve formě tak aby 6 zápasů v řadě nevyhrál je hodně nepravděpodobný

Reagovat
kubys

Jako bych to včera neříkal - Upson je out

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele