34. kolo
25.04.2009 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

West Ham nedal penaltu a Chelsea těsně podlehl

Petru Čechovi teď může najednou blahořečit celá fanouškovská základna Chelsea. Po sérii nepřesvědčivých výkonů v rozhodující chvíli obstál a chycenou penaltou dopomohl svým spoluhráčům ke třem bodům. Krátce předtím totiž skóroval Kalou.

Zkraje se zástupcům obou mužstev dařilo vcelku jistě kombinovat okolo půlící čáry, ovšem když už chtěli vyrazit kupředu k brance soupeře, zastavila je vždy nějaká ta nepřesnost. Toto pravidlo porušil až v 16. minutě ze strany unikající Malouda, jehož pokus z nemalého úhlu skončil těsně vedle vzdálenější tyče. Zato příležitost domácích vypadala o pár chvil později daleko nebezpečněji. Diego Tristán těžil z tajemství zlaté české uličky, aby poslal Dyera tváří v tvář brankáři Čechovi. Dlouho marodící navrátilec se však jen marně pokoušel českého golmana po zemi obstřelit. Blues odpověděli prostřednictvím dalekonosné pumelici Lamparda.

Po hubeném období, během něhož se opět hrálo spíše ve středu pole, pronikl v 37. minutě středem hřiště Anelka, aby těsně před pokutovým územím soupeře vypustil zajímavou přízemní střelu. Ta ale zaplula pár decimetrů vedle bližší tyčky. A pak se znovu opakovalo totéž, co na začátku poločasu. Slušnou šanci Chelsea vystřídala tutovka jejího rivala. Ve 43. minutě se po rohu strhla ve vápně Blues nevídaná mela, která vyústila v nevýraznou koncovku Tristána. Na tu přesto Čech nedokázal vůbec reagovat, a tak ho musel na brankové čáře zastoupit Mikel. Hráči Chelsea tedy pro tuto chvíli přežili bez újmy a v relativním klidu mohli zanedlouho zamířit do kabin.

West Ham odstartoval střízlivě do druhého poločasu, avšak po neproměněné šanci Tristána přišla z řad Chelsea rána pod soupeřův pás. Green se v 55. minutě nedostal k polapení centru Lamparda, a tak si míč s přehledem zpracoval Kalou a vsítil vedoucí branku. Po tomto okamžiku nabralo utkání na obrátkách, pro Hammers se však vyvíjel čím dál hůř. Zprvu sice ještě byli Kladiváři hladoví po odvetě, když to z dálky zkoušel Dyer, aby posléze Neill málem úspěšně přeloboval Petra Čecha, jenže to se rázem změnilo. Po hodině hry si pořádek znovu zjednali Londýňané. Nejdříve Belletti díky zaváhání Upsona uvolnil Anelku, který v situaci jeden na jednoho jen taktak že neprostřelil vyběhnuvšího Greena, vzápětí Cole z nevšední pozice nastřelil (nacentroval) břevno.

Z náhlé letargie měla West Ham probrat penalta ze 70. minuty nařízená po stažení Ilungy, ovšem jinak jistý Noble ji neproměnil. Čech se hbitě vrhl po své levici a soupeřovu přízemní střelu hravě zlikvidoval. Proto mohla Chelsea po dobu zbývajících minut víceméně v poklidu kontrolovat vedení, sedm minut před vypršením normální hrací doby navíc z přímého kopu nepříjemně protáhl Greena Lampard.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Lahvac-CZ

0:2 ! Come on blues!

Reagovat
vanGomm

Vzhledem k finále FA Everton-Chelsea se do UEFA jde asi i ze 7.místa.Potom má i West Ham o co hrát navíc to je derby zápas a Chelsea už možná bude myslet na Barcelonu tip 1x.

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 chelsea to zvladne...

Reagovat
smazaný uživatel

bude to tesna, protoze je to derby ale chelsae to zvladne 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea je určitě pondá..!

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

Čechíno děkujem

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíte, jak to Pétovi jde.! A určitě takhle bude pokračovat!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele