18. kolo
20.12.2008 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

West Ham lituje promarněných šancí, odevzdal body Ville

Aston Villa trochu nezaslouženě přemohla neproduktivní West Ham a vánoční svátky přečká ve společnosti elitní trojky. Převahu Hammers v druhé půli zlomil až vlastní gól Lucase Neilla ze 78. minuty, na nějž už nedokázali domácí zareagovat.

Zkraje utkání chtěl o něco více hrát West Ham, což stvrdil v 7. minutě úprk Bellamyho, jenž si dosprintoval po boku svého strážce pro dlouhý míč a prověřil Friedela. Ve 13. minutě si opět Bellamy zaběhl za obrannou linii soupeře, ovšem z úhlu si velšský útočník na Friedela stejně nepřišel.

Pak se ozvali Villans, do šance se dostal agilní Young, obešel golmana, ale jeho křižná střela trefila jen zadní tyč. Po půl hodině to byl opět subtilní technik, kdo ohrozil soupeřovu svatyni. Tentokrát z přímého kopu jen těsně minul. Ve 35. minutě znovu vyvolal vzruch v ochozech fotbalista Aston Villy, jenže před vlastní brankou. Bellamy opět potrápil své strážce, prošel do pokutového území, kde mu ovšem balon ukopl Cuellar, který ale málem překvapil vlastního brankáře. Naštěstí netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Poslední slovo měli v první půli nakonec Villans. Greena nejprve donutil k excelentnímu zákroku Milner, posléze si na domácím brankáři vylámal zuby rovněž z voleje dorážející Barry.

úvod druhého poločasu vyšel lépe Hammers, navíc se hostům zranil obránce Cuellar. Přesně po hodině hry pak mohl soupeře dorazit Carlton Cole, po překrásném centru Collisona však na zadní tyči nepochopitelně hlavičkoval nad. Villans nevěděli, kde jim hlava stojí. Davies nejprve na poslední chvíli vrhl své tělo do soupeřova pokusu, aby si posléze Colea vzal do parády bezchybný Friedel.

V 78. minutě tak uhodilo na druhé straně. Milner, jakoby z dlouhé chvíle,poslal střílený centr do pokutového území domácích. Ten sám o sobě příliš nebezpečný nebyl, ovšem v kombinaci se zásahem Neillova stehna přímo smrtící. Balon přeplachtil hlavu brankáře Greena a bylo hotovo.

Závěr utkání logicky patřil Kladivářům, Davenportova střela nadělala alespoň nějaké problémy Friedelovi. Vyrovnat už se Londýňanům nepovedlo, ač by si to určitě zasloužili.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra west hamu

Reagovat
smazaný uživatel

Villans šetřej síly v týdnu odložili zápas rezervy a hráče postavili do zápasu s Hamburkem neprohra Villans je reálná ale riskem bych dal remízu !

Reagovat
smazaný uživatel

Tady budu riskovat Villa je letos dobra skusim 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Villans to je jízda paráda kluci moji ušatý

Reagovat
Lahvac-CZ

Doufám že Villans konečně zabodují Tip: 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele