18. kolo
21.12.2008 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

City ke konci neuhlídalo Bednáře a jede domů s prázdnou

Baggies poprvé za dvanáct utkání zvítězili a lví podíl na dalších třech bodech svého mužstva nese i český vyslanec v Bromwichi, Roman Bednář. Když už se zdálo, že se oba tápající celky rozejdou smírně, vzal osud do svých rukou právě rodilý Pražák a Citizens ještě více ponořil pod hladinu sestupových vod.

Zkraje utkání si míče na kopačkách užili více svěřenci Tonyho Mowbraye, ovšem nebezpečněji se od začátku jevili hosté v oranžovém. Ve 14. minutě sice ještě Benjaniho nepustilo do šance jeho zřetelné postavení mimo hru, zato o sedm minutek později už mohl vyzvat ke skórování Wright-Phillipse, jenž se neradoval dost možná jen díky bloku Meitého. Hned záhy o sobě dali vědět i domácí, ovšem předvedli se spíše v tragikomickém světle. Nejprve se ke střele nedostal Moore, pak ho jako věrný souputník doplnil i Morrison.

Po půl hodině Baggies Hartovi zavařili daleko více. Na levé straně se Bednář uvolnil přes Zabaletu a dělovou ránou málem povalil branku - trefil tyč. Ve vyrovnaném duchu spělo utkání ke své polovině, když ještě ve 45. minutě Benjani sklepl hlavou centr ze standardní situace na Richardse, hostující stoper se však s koncovkou ukvapil a vysoko přestřelil.

Druhé dějství začalo v podobném tempu, jako skončilo to první. Více ze hry neměla ani jedna ze stran, přičemž první jakouž takou šanci měl na svědomí hostující hráč. Po pravé straně pronikl Zabaleta, pod sebou bravurně našel Wright-Phillipse, jehož střele ovšem scházela větší přesnost. Carson sice nezasáhl úplně bez potíží, nicméně pro zákrok se ani nemusel hnout z místa. Pruhovaní odpověděli hned v zápětí - Morrison po přihrávce Korena zasekl na levém kraji šestnáctky soupeře a zacílil rovněž přímo do Harta. To ještě nebyla pryč ani hodina tohoto duelu, a když ta se nachýlila, zkoušel to zase na druhé straně z dálky Benjani.

Posléze přibylo nepřesností, až v 69. zčistajasna přečíslili Baggies soupeře a povedený protiútok dotáhli do zdárného konce. Koren prostrčil mezi nestíhajícími stopery Manchesteru na Moorea, který umně prostrčil balon pod padajícím Hartem a poslal outsidera do vedení. Tlak Citizens, který se poté zřejmě očekával, byl už velmi křečovitý a nesoustavný. Přesto v 84. minutě nečekaně zahřmělo. Dlouhý aut do vápna za sebe prodlužoval domácí stoper Meité, omylem našel zády k brance Caiceda, kterého nenapadlo nic lepšího než poslat balon patičkou vstříc Carsonovi. K překvapení všech na stadionu se poté jeho projektil, nepatrně tečovaný soupeřovým zadákem, odrazil od tyčky za brankovou čáru - 1:1.

Zápas už spěl zdárně ke svému remízovému konci, když však přesný centr Meitého dopadl v druhé minutě nastavení na hlavu úplně osamoceného Romana Bednáře. Ten jako by byl vyrušen při konání otočky okolo své osy a jen tak mimoděk přeloboval šikovnou hlavičkou bezmocného Harta. Jeho údajný strážce Richards jen mlčky přihlížel zkáze jeho mužstva. City se tudíž ze sestupových vod zatím nedostalo, ba naopak je o tři body blíže samotnému dnu tabulky.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

výborně Romane.... a ted se ještě ukázat v repre

Reagovat
smazaný uživatel

to man.city mě začíná trápit... aspon ze bedny dal dálší gol

Reagovat
smazaný uživatel

no bedny viborne si borec ale to man.city je uz riadne vikupovane vobec newe hrat fotbal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele