5. kolo
21.09.2008 13:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Villans zdolali West Bromwich a jsou čtvrtí

Druhé midlandské derby už tentokráte Aston Villa zvládla. V nervy drásajícím souboji dříve podlehla Stoku, teď neméně napínavou bitvu s West Bromwichem zvládla v poměru 2:1. Podstatnou část zápasu odehrál v dresu domácích Roman Bednář.

Zápas začal poněkud zvolna, i když s tempem hry to nebylo tak zlé. Každopádně obě strany především pozorně bránily a nechtěly hned zkraje derby inkasovat. Jedinou možnou zbraní byly tedy standardky a po jedné takové ve 14. minutě mířil těsně vedle hostující Carew. V příštích minutách už se hrálo daleko dynamičtěji a místy i stylem nahoru-dolů. V 18. minutě se povedl protiútok West Bromwichi skutečně znamenitě, Brunt centroval, ale nehlídaný Borja ve vápně jen těsně nedosáhl na balon. Právě přihrávající levý křídelník Baggies musel posléze odstoupit kvůli neurčitým zdravotním problémům ze zápasu. Nicméně vysoké tempo zápasu slušelo, ale nevydrželo moc dlouho.

Zanedlouho se hra opět uklidnila a ochozy rozbouřila až šance ve 27. minutě. A hned šlo o příležitost s gólovou tečkou, Young rozehrával standardní situaci opět směrem ke Carewovi, jehož nikdo nestřežil, norský forvard si pohlídal ofsajd a nechytatelnou hlavičku ještě otřel o tyč. Obrana Throstles se sesypala, o čemž vypovídá i hrubice Barnetta při rozehrávce, kterou pak chladnokrevně potrestal křižnou střelou Agbonlahor – 0:2. Jen 32 sekund dělilo obě branky. S West Brom to vypadalo hodně bledě, ale hrozbu debaklu pro tuto chvíli odvrátil hned ve 33. minutě. Točenou střelu Korena z hranice šestnáctky nezkrotil Friedel v rukavicích, Morrison přispěchal s bleskurychlou dorážkou a vrátil Baggies zpátky do zápasu. Třebaže Friedel při prvním gólu domácích lehce zaváhal, minutu před koncem první půle svůj tým pro změnu mimořádně podržel. Kim hlavičkoval po centru Robinsona z velké blízkosti, americký brankář ve službách Villans však mrštným skokem po své levé ruce zabránil gólu.

Na začátku druhého dějství se k pořádné střele neprodral domácí Greening, jeho spoluhráč Zuiverloon však pohotově z velké dálky pokračoval v jeho snažení prudkou ranou těsně nad. Aston Villa odpověděla v 50. minutě povedenou kombinací, na jejímž konci byla kolmice Reo-Cokera na Carewa, jenž otřel svou střelu o vzdálenější tyč. Vytáhlý snajpr Villans byl dnes skutečně k neudržení, což potvrdil i o pár okamžiků později, když vystoupal do výšky pro centrovaný míč Petrova a usměrnil ho do téže tyče, do které se strefil před chvilkou. V minutě devětapadesáté byl pro změnu velmi blízko vstřelení branky domácí celek, jenže zaváhání Barryho při odkopu nevyužil nepřipravený Moore, a tak sám hříšník osvobodil Villans.

Zápas nabíral na obrátkách s tím, že West Brom hodně presoval, kdežto Villans se omezili jen na brejky. Z jednoho takového protiútoku střílel v 66. minutě nebezpečně Reo-Coker, Carson ovšem bezchybně zasáhl. Domácí záhy odpověděli nepřesnou hlavičkou Barnetta. V dresu Aston Villy poslední dobou vyvíjel značnou aktivitu především Reo-Coker, v 70. minutě však nemířil přesně. Síly na vyrovnání už hledali v poslední dvacetiminutovce svěřenci Tonyho Mowbraye stěží, a v 84. minutě naposledy vystoupili proti Villans, Morrisonův pokus z 25 metrů ale neměl naději na úspěch. Minutu před vypršením řádné hrací doby ještě vystřídal muže zápasu Johna Carewa stoper Cuellar, aby zocelil defenzivní linii před očekávaným závěrečným náporem domácích. Ten se nakonec ani nedostavil, Villa zkušeně kouskovala hru a cenné vítězství uhájila.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

aston villa vyhraje 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nejspíš remíza nebo vítězství aston Villy 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

viila to zvládne a vyhraje 2 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa prekvapive zvitezila na Tottenhamu , aspon ja to necekal a hraje v techto dnech libivy fotbal. Na WBA to bude stacit ale maximalne na remizu. Tip 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

na remizu???? ........jasna 2 sasku

Reagovat
Devil

Villans WBA vyloupi!

tip.-1:2

Reagovat
F.Torres

ze by dal bednar 3 gol z penalty??

Reagovat
smazaný uživatel

minulé zápasy měli Baggies hrozný útok(kromě zápasu s WHU) a dnes byla katastrofální zase obrana....Bednář hrál v útoku suprově a hlavně pro tým a pak tam dal Millera,kterému se asi nechtělo....aspoň že už se vrátil Luke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele