32. kolo
11.04.2009 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - West Ham United 1:0

Londýnské derby mezi Tottenhamem a West Hamem United ovládli Kohouti. Ti se zásluhou Romana Pavljučenka, jenž jediným gólem zápas rozhodl, konečně posunuli do první desítky tabulky.

Pozornost Greena vyzkoušel už ve třetí minutě dalekonosným pokusem Lennon, míč ale poslal nad, a tak anglický gólman nemusel vůbec zasahovat. Zajímavý okamžik přinesla poté opět až 10. minuta. Po centru Nobla z pravé strany se na zadní tyči dostal k zakončení Di Michele, ale míč poslal pouze kolem brány až do autu. Na druhé straně pokoušel štěstí dalekonosnou ranou z první Huddlestone, jenže scházelo mu hodně přesnosti.

V 21. minutě měli hosté velkou dávku štěstí. V pokutovém území totiž po střele Keana očividně zahrál rukou Tomkins, ale rozhodčí Atkinson se nad Hammers smiloval a penaltu neodpískal. Podobně učinil také o dvě minuty později po faulu na Keana. Další dobrá příležitost Spurs přišla v 31. minutě. Nejprve musel Green zasahovat proti pokusu Modriče a o pár sekund později si s menšími obtížemi poradil také se střelou Robbieho Keana zpoza hranice pokutového území. Tottenham hrál v první půli o poznání lépe a ke gólu měl mnohem blíže. Střelecky se ale prosadit nedokázal, i když například Bent k tomu neměl daleko, ale mířil nepřesně.

Tottenham se na začátku druhé půle nastěhoval před bránu West Hamu, to však bylo z jeho strany vše. Na nějakou gólovku se nezmohl, a proto se skóre stále neměnilo. Trenér Redknapp nebyl příliš spokojený s prací svých útočníků, a proto se v 57. minutě rozhodl pro změnu. Darrena Benta nahradil Romanem Pavljučenkem. A byl to právě ruský reprezentant, jenž mohl otevřít skóre. Svou hlavičku ale poslal přímo do náruče Greena. Ten si málem připsal gólovou asistenci, jelikož po jeho dlouhém výkopu v zápětí málem rozvlnil síť Di Michele. Italský útočník sice vyhrál souboj s Woodgatem, ale na Gomese nevyzrál.

Poslání Pavljučenka na plac se kouči Redknappovi skutečně vyplatilo, jelikož v 65. minutě vstřelil gól. Kolem bránícího Collinse se dokázal obtočit a v pádu poslal míč do brány. Tottenham hrál i ve zbývajících minutách hry aktivněji a byl mnohem nebezpečnější. Bránu Roberta Greena odstřeloval ze všech stran, gól ovšem ne a ne přijít. Nejblíže byl v závěru utkání opět Pavljučenko, jeho dorážku po nepovedené akci Lennona ale vyrazil na brankové čáře Collins.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

Těžké tipovat... 10

Reagovat
Tomtaf

7:0

Reagovat
Špilmachr

Kohouti vyhraji

Reagovat
pavel.fotbal

Plichta 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 pro spurs goly da lennon a bent

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele