33. kolo
19.04.2009 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Newcastle United 1:0

Pravděpodobnost, že si Newcastle zahraje Premier League také příští rok, se opět o něco snížila. Může za to dnešní prohra na půdě Tottenhamu. Jediný gól střetnutí vstřelil útočník Darren Bent.

Zápas začal s minutovým zpožděním na počest zesnulého Jimmyho Neighboura, jenž v minulosti hrával za domácí tým. Už v úvodních minutách bylo vidět, kdo je v dnešním duelu favoritem. Tottenham se natlačil na půlku Newcastlu, kde v poklidu kombinoval, ale k žádnému pořádnému zakončení se nedostal. Až v 11. minutě poslal Palacios dobrou přihrávku na Keana, jenže irský reprezentant se do zakončení neprodral, a tak se ještě snažil před bránou najít svého kolegu Darrena Benta. Míč však odvrátila hostující obrana.

V 15. minutě hostujícím příznivcům pořádně zatrnulo. Po chytře zahraném rohu nakrátko našel v pokutovém území Luka Modrič osamoceného Benta, ovšem jeho střela z první letěla přímo k připravenému Harperovi. Straky moc nebezpečně dnes v první půli rozhodně nepůsobily a k bráně Gomese se dostávaly jen výjimečně. Většina jejich útoků končila již ve středu hřiště.

První zajímavá příležitost Newcastlu přišla ve 24. minutě. S Nolanovým pokusem si ovšem poradil Gomes, jenž následně stál na začátku rychlého protiútoku, po kterém se Tottenham prosadil. Modričův pas sice dokázal stoper Bassong před Keanem odvrátit, jenže míč nešťastně poslal přímo na kopačky Darrena Benta, který z poměrně velkého úhlu nadvakrát Harpera překonal. Další gól se krátce na to pokoušel vstřelit Huddlestone, ale jeho dalekonosný projektil letěl nad.

Štěstí dnes hostujícímu Bassongovi skutečně moc nepřálo. Poté, co se výrazně podepsal pod první inkasovaný gól, byl v 37. minutě málem také u druhého, když tečoval dělovku Modriče a změnil její směr. Míč ale letěl nakonec přímo ke gólmanu Harperovi, jenž se v tomto zápase určitě nenudil. Ve zbývajících minutách do přestávky už neinkasoval, i když například Bent k tomu nebyl zase tak daleko. Jeho hlavička ovšem letěla vedle.

Vedení mohl pojistit v 48. minutě Robbie Keane. Ten se sice dostal k zakončení, ale na poslední chvíli dokázal jeho střelu zblokovat Habib Beye na roh. Z něho Kohouti nic nevytěžili. Další zajímavou příležitost ke skórování daroval Tottenhamu rozhodčí Halsey v 52. minutě. Z přímého kopu se snažil dělovkou propálit vše v cestě Tom Huddlestone, ale trefil pouze bránícího hráče.

Newcastle se však nechtěl s nepříznivým stavem smířit, a tak dělal vše, co bylo v jeho silách, aby s výsledkem něco udělal. Hodně horko před bránou Gomese bylo přesně po deseti minutách hry, kdy zahrával Duff rohový kop. K zakončení se ale nikdo nedostal. V 59. minutě se Bassong skutečně vyznamenal. Po přihrávce od Benta pálil Palacios, ale francouzský obránce se do jeho rány vložil a zblokoval ji.

Další šanci hostujících fotbalistů měl na svých kopačkách Martins, jenže scházela mu přesnost. Téměř stejně dopadnul na druhé straně Aaron Lennon, který se snažil přidat druhou branku a dodat svému klubu jistotu. Pozornost Harpera vyzkoušel deset minut před koncem tvrdou hlavičkou domácí Jonathan Woodgate. Gólman Magpies si s ní ovšem poradil. Newcastle se střelecky již neprosadil, a proto odjíždí z White Hart Lane poražen.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastlu pude o hodne. Tottenham bude hrat v naproste pohode. Typ 1:2

Reagovat
Tomtaf

0:5

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
Devil

Mas recht-0:6

Reagovat
Lahvac-CZ

Newcastle bude hooodně rád za bod...přeju jim sestup

Reagovat
smazaný uživatel

ja nechapu jak se vsichni divi ze newcastle neboduje kdyz v minulych peti zapasech hral z Man Utd,Arsenalem a Chelsea...ted hral na Stoke kde jsou hrnciri dost dobry a urvali tam bod takze ted tipuji ze vyhrajou 1:3

Reagovat
Špilmachr

Kohouti vyhraji

Reagovat
cerwi

paráda, Newcastel muže být rád že nedostal ještě víc... Spurs šup šup do pohárů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele