28. kolo
04.03.2009 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Middlesbrough FC 4:0

Tottenham na domácí půdě zvládl důležitý souboj, Middlesbrough přehrál hladce 4:0. Spurs jsou tak nyní třináctí, zatímco Boro stále předposlední. Tottenham si alespoň spravil chuť po víkendovém nezdaru ve finále Carling Cupu.

Jako první musel do utkání výrazněji zasáhnout brankář domácích Heurelho Gomes, jenž musel likvidovat střelu Stewarta Downinga. Tottenham z rukávu vytáhl rychlou odpověď. Zokora vyslal Jenase, jenž centrem našel Lennona. Ten ale z voleje nemířil přesně. V 8. minutě už ale Spurs udeřili naplno. První šanci Keana po nebezpečném centru Lennona ještě zastavil Wheater, ale z následného rohu, který tečoval Dawson, se již Robbie Keane nemýlil. Boro sice odpovědělo Tuncayovou brankou, ale hostujícímu záložníkovi gól nebyl uznán pro ofsajd.

Obrana Middlesbrough nepracovala příliš dobře a druhou branku inkasovala ve 14. minutě, to se trefil Rus Roman Pavljučenko. Ani poté se hra svěřenců Garetha Southgatea nijak zvlášť nezlepšila a bylo víceméně jen otázkou času, kdy Spurs znovu udeří. Třetí branka nakonec přišla těsně před přestávkou. Keane připravil míč pro Lennona, který se v zakončení nemýlil.

Druhý poločas začali hosté o něco lépe a přestože brankáře Gomese příliš neohrožovali, nastřelili alespoň břevno a to po střele Tuncaye. Vypadalo to, že se Tottenham spokojil s tříbrankovým náskokem a ve většině druhého poločasu tahal za ten kratší konec, přesto se Middlesbrough nepodařila vstřelil branka a vítězství domácích dvanáct minut před koncem korunoval druhou brankou po povedené kombinaci Aaron Lennon.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim si a pevne verim ze to bude 1

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná 1..2:0

Reagovat
smazaný uživatel

zase tak jasna 1 to nebude..

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužené vítězství Tottenham byl lepší

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že totenham bdueted hodně vyhrávat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele