37. kolo
16.05.2009 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham zvládl o svém triumfu rozhodnout i ve slabší druhé půli

Utkání skoupé na vyložené gólové příležitosti ovládaly střídavě obě mužstva. Zejména v první půli hrál spíše Tottenham, druhé dějství zase opanoval Manchester. O vítězství Spurs tak nakonec rozhodla celkem přísná penalta.

Během úvodních minut byla snaha útočit patrná spíše na straně Tottenhamu. Už ve čtvrté minutě se dostal ke zdařilé střele Defoe, při zemi však Givena tak akorát bravurně protáhl. Podruhé si ke své levé tyčce mohl irský golman skočit hned v 15. minutě, kdy tentokrát z hranice šestnáctky povedeně vypálil Pavljučenko. Další dírky v defenzivě ManCity byly pak odkryty v minutě devatenácté. Tehdy naštěstí pro hosty nepřehledná mela kousek před brankovou čárou nevyústila v gól. Zatímco tedy Tottenham diktoval tempo hry, vycházely mu prudké přihrávky do nohy, City spoléhalo spíše na rychlé protiútoky. Jeden takový bleděmodrým konečně vyšel ve 20. minutě, Gomes však byl při střele Petrova ostražitý.

Avšak fotbalový bůh občas je spravedlivý, a tak ve 29. minutě seslal Spurs zasloužené vedení. Jermain Defoe se přes Dunnea stěží protlačil k přízemnímu centru Huddlestonea z pravé strany, aby ho v krkolomné pozici jen taktak ztečoval za Givenova záda. Anglický forvard tak pomalu, ale jistě začíná splácet smrt svého bratra. Od té doby Tottenham tlačil a tlačil, ovšem do šancí se ne a ne dostat. Nicméně větší procento držení míče teď Kohouti vítali i tak. Zvlášť když ke gólu měli stále blíže než soupeř, v takové 46. minutě kupříkladu nepřesně pálil Huddlestone.

Druhý poločas byl dlouho takový rozháraný, žádná ze stran se nedokázala déle udržet na balonu, a tak šance dlouho nepřicházely. Až v 63. minutě střílel ze záklonu hodně nepřesně Dunne, přičemž šlo o jakousi z nouze ctnost, která měla konečně aspoň trochu pobavit rozespalé obecenstvo. Ta však nakonec nebyla ani tak potřeba, úplně probuzení se totiž dostalo hned záhy. Irelandův centr již uvnitř pokutového území domácích sklepával pro Božinova Benjani a střídající Bulhar v nelehké pozici, takřka bez přípravy levačkou vymetl pravou šibenici Gomesovy klece.

Poněkud tápající Kohouti o sobě dali opět vědět až v 74. minutě, kdy si na pěkný centr Jenase naběhl Pavljučenko, jenže koncovka z voleje mu vůbec nevyšla. Podobně nepochodil za necelých deset minut i Modrič, třebaže i v těchto chvílích daleko živějším dojmem působili Citizens. Definitivně pak nepozorným hostům zlomila vaz sporná situace z 84. minuty, kdy při snaze dostat se k centru Defoea upadl v souboji s Richardsem Campbell a poněkud přísný rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten bezpečně proměnil kapitán Robbie Keane a jelikož zanedlouho Benjani ve vyložené šance hlavičkoval pouze nad, radoval se Tottenham z vítězství.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele