14. kolo
23.11.2008 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Blackburn Rovers 1:0

Souboj dvou týmů ze sestupových příček přinesl tři body podle očekávání pro Tottenham. O vítězství rozhodl již na začátku duelu útočník Roman Pavljučenko.

Spurs po dlouhé době nastoupili se dvěma útočníky v základní sestavě a už v první minutě se nastěhovali před bránu bývalého "Kohouta" Paula Robinsona. Jeho svatyni však nijak výrazně neohrozili. V 6. minutě naopak předvedl další chybu domácí Gomes, kterému vypadl míč z rukou po centru Pedersena a před střílejícím Sambou na poslední chvíli odvrátil Čorluka.

V 9. minutě se dopustil velké chyby Blackburn, konkrétně Olsson, kterému ukradnul míč Lennon, dostal se až do pokutového území, kde přihrál na nehlídaného Pavljučenka, jenž bez větších problémů poslal Tottenham do vedení. Tentýž hráč si už o pár minut později málem připsal druhý přesný zásah, jeho hlavičku ale zastavila tyčka.

Velké štěstí měli Spurs v 24. minutě. Po centru z levé strany střílel z vynikající pozice McCarthy, jenže přestřelil. Hra byla v první půli velmi vyrovnaná, ani jeden celek si nedokázal vytvořit nějaký dlouhodobý a drtivý tlak. Situace se hodně změnila ve 39. minutě, kdy zastavil nedovoleně pronikajícího Lennona Olsson a viděl již druhou žlutou kartu. V první půli Tottenham své početní výhody nevyužil, nejblíže byl Jenas a jeho dalekonosný pokus, Robinson jej však vychytal.

Hostující manažer Ince o přestávce na nepříznivě vyvíjející se utkání zareagoval střídáním útočníka McCarthyho, jehož nahradil obránce Danny Simpson. Blackburn nezačal po přestávce vůbec špatně, velmi nebezpečně se jevil především centr Pedersena, který s velkým údivem doputoval až ke gólmanu Gomesovi a značně jej překvapil. Brazilská jednička Tottenhamu si ale poradila.

Od tohoto okamžiku převzali iniciativu zcela jasně Spurs, kteří obranu Blackburnu zaměstnávali svými nebezpečnými útoky. Blízko ke vstřelení druhé branky byl například Huddlestone, jehož dělovka z dobrých třiceti metrů proletěla jen těsně nad břevnem. Velké problémy hostující obraně dělal především rychlonohý záložník Lennon.

Blízko pojištění vedení byl v 70. minutě po standardní situaci stoper Woodgate, ale svou hlavičku poslal nad. Jednu z mála možných šancí na vyrovnání pro změnu měl po dlouhém výkopu Robinsona záložník Pedersen, ale míč nedokázal poslat ani na bránu. Tottenham svého soupeře už k ničemu výraznému nepustil a své vedení si bez problémů uhlídal.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Spurs vyhrají : jasná 1, snad dobrej tip 2 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

tottenham vyhraje 2:0 goly da jena a bent nastoupí v sestavje-gomes- bale king dawson asou ekoto-lennon zakora jenas-pavlyušenko bent bentley přejivam výhru prosím nezklamtemně hodne štěsti do nich tottenham nemnějte slitov ani

Reagovat
smazaný uživatel

tak jak vo fulhame x2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 totteenham vede kdo myslite že dával naš rusky spasitel pavlyušenko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele