27. kolo
07.03.2009 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Keane zařídil Spurs remízu

V Sunderlandu dlouhou dobu vše směřovalo k vítězství domácích, kteří vedli již od třetí minuty, nakonec ale zápas vítěze nepoznal. V závěru utkání totiž vyrovnal Robbie Keane a Tottenham si tak veze alespoň bod.

Diváci se ještě ani pořádně na Stadiónu světel neusadili a už převážná většina z nich mohla oslavovat vstřelenou branku Sunderlandu. Na bránu Heurelha Gomese napřáhl středopolař Kieran Richardson a pohlednou střelou do levého dolního rohu brány dokázal otevřít skóre tohoto duelu. Tottenham sice rychlý začátek poměrně zaskočil, o pár minut později se už ale snažil s nepříznivým stavem něco udělat a vyrovnat. Hlavou to zkoušel jak Bent, tak i krátce na to Keane, ale ani jeden nebyl schopný Fulopa překonat.

Na další nebezpečnou šanci se muselo čekat téměř dvacet minut. Až v 32. minutě zahrozil opět Tottenham. Z přímého kopu napálil míč přímo na bránu Darren Bent a svou tvrdou střelou letící k pravé tyči nadělal Fulopovi nemalé problémy. Maďarský gólman si ale s jeho ránou poradil. Poté dokázal zneškodnit také pokus Ledleyho Kinga.

Naopak nechybělo mnoho a Sunderland mohl jít ještě do dvoubrankového vedení. Ve 40. minutě nedokázal zachytit centr ze strany gólman Gomes a míč mu vypadl mezi hráče. Naštěstí pro něj ale dokázali jeho spoluhráči rychle zareagovat a nenechali hráče Black Cats vystřelit. V nastaveném čase si už ale Gomes vedl mnohem lépe a zabránil ve skórování Reidovi.

Sunderland měl možnost napodobit začátek první půle také po změně stran, jenže tentokrát se mu už branku vstřelit nepovedlo, konkrétně Djibrilu Cissému. Jeho střela totiž skončila pouze v boční síti hostující brány. V 59. minutě měl naopak šanci udělat něco se skóre Darren Bent, ovšem zakončení se mu vůbec nepovedlo a poslal míč vysoko nad.

O minutu později se anglický šutér objevil v další nadějné pozici, po pravé straně se dostal do pokutového území, odkud také následně vystřelil, ale nevedl si o moc lépe než při minulé šanci a míč poslal tentokrát vedle. V 66. minutě stáli při Tottenhamu snad všichni svatí, po centru Reida před bránu Gomese mohl zakončovat téměř do prázdné brány Djibril Cissé, jenže nakonec nedokázal vystřelit, a tak se stále skóre neměnilo.

V 75. minutě zřejmě rozhodčí Dowd zachránil Sunderland od penalty, jelikož hry rukou se dopustil obránce Phil Bardsley. Jako jeden z posledních se mohl prosadit střídající Tom Huddlestone, avšak hlavička, kterou na Fulopa vyslal, mířila přímo do jeho náruče. Tottenham bojoval až do konce a díky tomu se dočkal sladké odměny. Po Bentově centru z pravé strany zakončoval z voleje Robbie Keane a stanovil výsledek na 1:1.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že totenham žu zabere a že poslední kolo výhra 4:0 nebyla náhoda

Reagovat
smazaný uživatel

tottenham vyhraje 0:1 asi jo

Reagovat
smazaný uživatel

Jedeme Spurs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele