3. kolo
31.08.2008 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Sunderland AFC - Manchester City 0:3

Manchester City potvrdil vzrůstající formu. Po výhře 3:0 nad West Hamem z minulého kola dnes stejným výsledkem přejel Sunderland na jeho hřišti.

Hostující kouč do dnešního utkání poslal dvě nové tváře. Tou první se stal útočník Jo, který už sice Manchesteru patří nějaký ten pátek, jenže dosud nemohl nastoupit, jelikož úvod sezóny zmeškal kvůli účasti na olympiádě v Pekingu. Po nepovedeném angažmá v Chelsea nastoupil od začátku také starý známý Shaun Wright-Phillips.

Utkání nezačalo žádnými velkými šancemi. Oba týmy nechtěly dovolit nechat soupeři vstřelit gól, a tak se snažily neudělat chybu v defenzívě. První střelu si na konto připsal Sunderland, konkrétně Andy Reid. Jeho dalekonosný pokus ale úspěch nezaznamenal. V 18. minutě naopak fauloval v nadějné pozici Djibrila Cissého obránce Micah Richards, střelu z následného přímého kopu ale hostující obrana odvrátila.

Zanedlouho pálil také na druhé straně Vincent Kompany, jeho ránu však skvěle zblokoval zadák Bardsley. První gól mohl zaznamenat v 25. minutě Wright-Phillips, ale po skvělém pasu Irelanda nedokázal zakončit ideálně. O deset minut později musel po chybě obrany zachránit Manchester při šanci Richardsona až brankář Joe Hart. Nakonec se pár minut před přestávkou prosadil hostující Ireland, který trefil pravý roh brány a rozvášnil tak fanoušky svého celku.

Na začátku druhé půle přidal druhý gól Citizens ve své obnovené premiéře Wright-Phillips. Jeho první střelu sice gólman Gordon vychytal, ve 49. minutě už ale lovil míč ze své sítě. Jo skvěle přistrčil míč právě k nevysokému anglickému záložníkovi a ten se v zakončení nemýlil a nasměroval tak Manchester k vítězství.

Navíc vedení už za další tři minuty pojistil ještě třetí brankou, poté co si zpracoval dlouhý pas od Balla a překonal bezmocného Gordona. Sunderland na dobře bránící obranu Manchesteru ve druhém poločase nic nevymyslel a naopak skotský gólman ve službách Black Cats si na míč ještě několikrát sáhnul. V 72. minutě střílel nad Ireland. Šancí na snížení pohrdl pět minut před koncem David Healy, kdy neodkázal zamířit přesně.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bude to pro nás těžký match, sunderland je letos někde jinde než loni, takže budu osobně rád za bod. letos se u koček vyhrávat moc nebude !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 1:0 cisse

Reagovat
smazaný uživatel

moj tip 1:2 vyhrajem Sunderlandu nepomoze ani traja Cisseovia

Reagovat
smazaný uživatel

Prohrát by sme snima určité neměli,jesli už nastoupí S.W. Phillips tak o tom ani nepochybuju . V poháru sme měli kliku jako kráva-88.minuta vlastnák dánů a pak postup na penalty

Reagovat
smazaný uživatel

black cats vyhrajou 3:1

Reagovat
Devil

Sunderland doma neprohraje!

tip.-2:0

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jak minujej výkend-jasná věc S.W. Phillips je prostě hráč pro city Co říkáta na další naše posili? Nezdej se vám zbytečný?

Reagovat
smazaný uživatel

nádherný nedělní podvečer !!! koukám na av - fcl, přepnu na tel.text, ono 0:1, říkám si dobré, pak zas jedu villu, za chvíli znova tel.text, na výsledek sem čuměl jako kráva !!! swp je náš hráč, suprovej, teď nám budou jezdit obě lajny ! další naše posily ? zabazaleta asi ano, toho brazilce z norimberka moc neznám, budu se na něj muset zeptat galáska ... , když dneska hrajem v ostravě. je to tak ssc neapol ??

Reagovat
smazaný uživatel

No právě brazilec z norimberku-obránce-vždyt dostali minulej rok asi 70 golů Byls na tý fiorentině? Já to viděl na rumunech v bedně a hlavně prvný poločas byl vysloveně trapnej-prej úvodní tlak -rychlej gol a podobný kecy a výsledek-Necid v CSKA si připadám že ty dva šulini ve vedení slavie si znás dělaj prdel

Reagovat
smazaný uživatel

jo byl, opravdu první půle stála za h...., žádná šance, prostě nic. to vaniak opět zázračně chytil dvě loženky italů. syn to natáčel, tak to pošle na youtube. druhá polovina zápasu o něco lepší, byl i díky šventovi tlak, ale vyslovené gólovky skoro žádné. nejblíž k tomu měl černý, to byla loženka, kdyby to proměnil asi by to bylo o něčem jiném, ale to je to kdyby...

dnes na bazalech to chce bodovat, na letné včera se hrálo h...., ale maj zas 3 body, uvidíme. dnes kouknu na záznam na galaxii dávaj náš včerejší match - 21:10. čus

Reagovat
smazaný uživatel

No to sem si ani nevšiml-si to nahraju neb musim jít hákovat do fabriky Tak prej máme novýho majitele Ten arab by měl mít 10x víc šlupek než ten zloděj z Chelsea Tak že by přicházela éra city?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele