24. kolo
31.01.2009 13:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stoke City - Manchester City 1:0

Stoke po dlouhých týdnech konečně naplno bodovalo. I v deseti lidech dokázalo dovést zápas s Manchesterem City k vítězství. Jediný gól si na konto připsal James Beattie.

Manchester nastoupil v naprosto stejné sestavě jako v povedeném minulém zápase s Newcastlem a také dnes si chtěl připsat na konto další tři body. Stoke zase toužilo konečně ukončit nepříjemnou sérii bez výhry, ale v prvních minutách zápasu se moc nevytáhlo a v osmé minutě málem inkasovalo. Ke střele se dostal Ireland a okázalou volejí se snažil překonat gólmana Sorensona. Ten nakonec nemusel ani zasahovat, jelikož míč letěl vedle.

Přesně o deset minut později Citizens zahrozili podruhé. Bellamy našel Robinha, ten se rozhodl vypálit, ale jeho pokus byl velmi slabý a navíc mířil přesně do středu brány, kde si s ním už poradila dánská jednička v dresu Stoke. V 29. minutě už dali konečně Potters o sobě vědět. Po dlouhém autu Delapa se snažil překvapit Harta stoper Shawcross, ale hostující gólman jeho pokus nakonec vychytal.

V 37. minutě přišla pro domácí hodně studená sprcha. Záložník Rory Delap totiž viděl za souboj s Wrightem-Phillipsem červenou kartu a musel se předčasně pakovat ze hřiště. Stoke tak přišlo o svou zbraň v podobě dlouhých autů. I přesto se ale ještě v prvním poločase dokázalo prosadit. Po Etheringtonově centru zacílil hlavou v páté minutě nastavení přesně útočník Beattie.

Manchester City tak vstupoval po změně stran na hřiště s cílem minimálně vyrovnat a také za ním rázně šel. První šanci, jak s výsledkem něco udělat, měl Robinho, jenže jeho střela ze střední vzdálenosti postrádala přesnost. Hosté byli i nadále o něco aktivnější a hlavně měli větší příležitosti na vstřelení branky.

V rozmezí 65. - 70. minuty měli Citizens hned tři velké šance. Nejprve se po centru Elana dostal k hlavičce Ireland, krátce na to naopak pálil nad Bellamy. Poslední slovo měl Robinho, jenže ani on neuspěl. Zápas tak spěl do vítězného konce pro Stoke, když mohl jako poslední vyrovnat Bellamy. Jeho střela ale letěla jen těsně nad. Manchester City po většinu druhého poločasu měl sice navrch, gól ale nedokázal vstřelit.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím s tipem Eurofotbal, utkání skončí remízou. Asi bezbrankovou.

Reagovat
smazaný uživatel

ne ja souhlasim MC vyhraje ...musi !!:D

Reagovat
smazaný uživatel

Beton na domacim stadionu Stoke city stacit nebude. Podle me nevydrzej celej match pod tlakem ofenzivy MC. I kdyz Stoke city doma dokaze prekvapit. Kdo vi, jak tendle zapas skonci.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele