30. kolo
21.03.2009 13:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Crouch sestřelil Everton

Everton přijel do Portsmouthu pro vítězství a hned v úvodních minutách to jasně potvrdil, když se dokázal prosadit Baines. Jenže domácí svěřenci kouče Harta se nevzdali a díky dvěma přesným trefám Crouche slaví vítězství.

Na světelné tabuli svítil čas 3:50 a hosté mohli začít oslavovat svou první branku v zápase. Sylvain Distin poslal blízko pokutového území k zemi útočníka Luise Sahu a rozhodčí Halsey daroval Evertonu volný přímý kop. K jeho exekuci se postavil obránce Leighton Baines a dokázal míč přesně mířenou střelou poslat do brány. Portsmouth se ale po inkasovaném gólu poměrně rychle vzchopil nakonec se mu povedlo vyrovnat.

Ve 22. minutě se mezi střelce zapsal Peter Crouch a dodal tak zápasu nový náboj. Jak bývá jeho dobrým zvykem, gól se mu povedlo vsítit hlavou. Pompeys mohli jít dokonce do vedení, svou šanci ale nedokázal proměnit obránce Glen Johnson. V prvním poločase bylo k vidění šancí, které zaváněly gólem, skutečně málo, a tak hostující diváci zatleskali alespoň dalekonosné střele Joa. Ta byla však velmi slabá a letěla mimo.

Ani jeden kouč se nerozhodl udělat během přestávky změnu, a tak na hřiště vyběhli ti samí hráči. V úvodní patnáctiminutovce po změně stran se mohl Portsmouth hned dvakrát ujmout vedení. V obou šancích měli prsty David Nugent a Peter Crouch. Při první šanci zakončoval anglický dlouhán po centru Nugenta hlavou jen přímo do náruče Tima Howarda, o malou chvíli si pozice vyměnili, jenže výsledek v podobě kýženého gólu to nepřineslo. Opět totiž zasáhla hostující brankářská jednička.

Pompeys, kteří potřebují body jako sůl, se v 75. minutě přeci jen prosadili. Po rohovém kopu Kranjčara se dostal opět k hlavičce Crouch a vsítil druhý gól v utkání. Vedení mohl o šest minut později pojistit Sean Davis. Ten pokoušel štěstěnu se střelou zhruba z 25 metrů a dokázal nastřelit tyč Howardovy brány. Mrzet jej to ale nějak moc nemusí, jelikož Portsmouth si své vedení pohlídal a zvítězil.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pompey win 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele