8. kolo
20.10.2008 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Newcastle United - Manchester City 2:2

Manchester City měl skvěle rozehraný zápas na hřišti Newcastlu, nakonec ale mohou být svěřenci manažera Marka Hughese rádi za bod. Ten zajistil až v 86. minutě Ireland.

Domácí Beye se na poslední chvíli zotavil ze zranění achilovky, ani tak ale na hřišti příliš dlouho nepobyl. Již ve 12. minutě běžel sám na Givena Robinho, Beye ho fauloval a po zásluze dostal červenou kartu. Ke kontaktu obou hráčů došlo na hranici pokutové území, rozhodčí Rob Styles ovšem faul viděl uvnitř šestnáctky, a tak se kopala penalta. Míč si vzal Robinho a s přehledem poslal hosty do vedení - 0:1.

O chvíli později mohlo být pro domácí ještě hůře, Robinhovu střelu nadzvihl jeden z obránců a za míčem se hnal Jo, sám před Givenem ale naknec těsně nedosáhl. Po rohovém kopu Garrida pak neuspěl Hamann.

Newcastle se již před dvěma týdny v Evertonu dokázal vrátit do hry a týmového ducha prokázal i v pondělí večer. Hodně mu k tomu pomohl profesorský přístup hostujících hráčů, ti se spokojili se s jednobrankovým vedením. V 35. minutě je mohl potrestat Duff, irský záložník se po kombinaci Martinse s Ameobim dostal sám před Harta, ale míč nedokázal umístit a Hart se zneškodněním jeho pokusu příliš práce neměl.

Vyrovnání se ale nakonec v prvním poločase přece jenom konalo. Ve 44. minutě centroval Duff a míč se po několika odrazech od obránců Citizens dostal k Ameobimu, který si ho posunul a se štěstím v pádu poslal míč do sítě - 1:1.

Ani po změně stran Citizens svého soupeře nějak nezatlačili a v 63. minutě pykali podruhé. Straky zahrávaly rohový kop, míč doletěl až k překvapenému Dunnovi a ten jej uklidil přesně do vlastní šibenice - 2:1.

Až druhá inkasovaná branka Manchester City vyburcovala ke zvýšené aktivitě a až do konce zápasu se šance kupily před Givenem. Tomu proti střele Evanse pomohl Taylor, následný roh zakončil hlavičkou nad Jo. Poté pálil Ireland a domácí gólman předvedl parádní zákrok. Přesto Given nakonec inkasoval, čtyři minuty před koncem dostal přihrávku mezi stopery Ireland a tentokráte mohl slavit on - 2:2.

Ireland mohl dokonce zaznamenat i vítěznou branku, v 88. minutě ale byl v úhlu a těsně minul. Škoda pro hosty, že se místo o zakončení nepokusil o přihrávku pod sebe, kam nabíhal volný Jo.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Man .city nenaplnuje očekavaní vedení klubu ale to newcaslte už vubec ne tady očekávam vyhru city ale uvidíme tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

manchester vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

City vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

nevím kolik vyhrajeme, ale nic jiného než výhra se mi nenabízí! i když bacha nato, aby pauza trochu "nenakopla" straky směrem dopředu!! jakýkoliv jiný výsledek než výhra city by mohla zahýbat s trenérským křeslem marka hughese. a to se snad doufám nestane!! je třeba konečně nám ty předhazovaný prachy konečně zúročit!!

pro ssc neapol: nepojedeš do edenu na villu?? jinak derby sem si řádně užil... ještě pulitr... ten tu není... čus

Reagovat
smazaný uživatel

Derby dobrý pro nás je že ty blbci spartanský si pořád myslej že sou nejlepší a až se jednou probuděj s toho rudýho snu tak budou v pr... Na uefu se snad dostanu určitě bych chtěl jet. City by měli konečně zabrat jinak začnem za chvíli hrát o zachranu a trenéra by byla fakt škoda!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co předváděli ty City? hráli prd...United i v 10 jim nic nedovolil.Ireland, taková tlama...

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
šolim

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

tu to vidim na 2 ....newcastle ma uz dlhodobo problemy,vobec sa im nedari

Reagovat
smazaný uživatel

a este je tam dost dobry kurz na tu 2...................odporucam

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra city musí vyjít

Reagovat
Devil

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele