26. kolo
22.02.2009 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Newcastle United - Everton FC 0:0

Ani velmi dlouhá přesilovka nepomohla Evertonu k výhře, Toffees jen remizovali 0:0 v Newcastlu, na čemž určitě měla jistý podíl zraněná dvojice Arteta, Anichebe. Moyesovi svěřenci tedy nevyužili zaváhání Arsenalu, Newcastle zase nikterak neunikl sestupovým příčkám.

Po půlminutě donutil zahučet obecenstvo Gosling, když svou střelou nebezpečně mířil k levé tyči. Úvod zápasu poznamenalo zranění hostujícího kapitána Artety, který musel předčasně střídat po souboji s Taylorem. Momentálně nikdo neví, zda si hráč Evertonu vůbec v sezóně ještě zahraje. V další šanci se objevil právě náhradník Castillo, který však branku netrefil. Lépe mířil jeho spoluhráč Yobo, když si při rohu seběhl na přední tyč a hlavičkou nechal vyniknout skvělé reflexy brankáře Harpera.

Při dalším rohu se tentokrát na zadní tyči ocitl samotný Rodwell a volej zamířil přesně k tyči, Harper však i s trochou štěstí vyrazil nohou. Na druhé straně spálil obrovskou šanci domácí Lövenkrands, který se dostal v hloubi vápna ke střele bez žádného dotírání hostujících obránců. Zraněný Owen by si nejspíše s takovou šancí počínal mnohem lépe, Lövenkrands totiž o necelý metr trestuhodně branku netrefil. V dalších dvou šancích se ocitl Ameobi. Nejprve hlavičkoval mimo branku, za dvě minuty sice už branku vsítil, ale pouze za pomoci faulu proti brankáři Howardovi.

Ve 44. minutě přišel brutální zákrok domácího Nolana na Anichebeho, když oběma nohama skočil na holeň hráče Evertonu. Následovala správně ukázaná červená karta. Ani nezvyklých sedm minut nastavení už další gólovou šanci nepřineslo. Pouze v naprostém závěru už hřiště musel Anichebe opustit a stal se tak druhým nuceně střídaným hráčem Evertonu v poločase.

První nebezpečnou střelu druhé půle měl na kopačce Yobo, odražený míč po rohu ale napálil jen pár centimetrů nad břevno. Rozhodně se nedá říci, že by druhý poločas nějak navázal na atraktivitu toho prvního, střely často létaly hodně mimo. Howard by snad ani z kabiny nemusel vycházet, Everton nevyužíval početní přesily k nějakému většímu tlaku, i když se většina času hrála na polovině Newcastlu.

Domácí museli spoléhat jedině na brejky a do jednoho takového vyslal Martins Gutierréze, který ale zbrkle přestřelil. Jenže Everton si nevedl o nic lépe. Luis Saha střílel z velké dálky asi metr nad branku. Když Jo hlavičkoval pouze do Harpera a Rodwell střílel z dálky lehce nepřesně, mohli si domácí oddechnout. I v deseti totiž uhráli bezbrankovou remízu.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Devil

Everton je i bez svych ofenzivnich opor nebezpecny,budu rad,kdyz Newcastle ukope bod.

tip 0:0 Newcastle!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Tomtaf

5:3

Reagovat
smazaný uživatel

doufam že Evertonek vyhraje , tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tady cítim body, po poslednim zlepšenym výkonu a výhře na WBA, zabodujeme i doma Straky do toho

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím v těsnou výhru United!

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji 0:1

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele