31. kolo
04.04.2009 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Newcastle United - Chelsea FC 0:2

Chelsea napravila zaváhání z minulého kola proti Tottenhamu a v dnešním utkání si připsala tři body za výhru 2:0 nad Newcastlem. Straky nespasil ani nový trenér v podobě legendárního Alana Shearera. O výhře Blues rozhodl druhý poločas, když se trefili Lampard s Maloudou.

První poločas tohoto zajímavého střetnutí příliš nenabídl. Hrálo se sice aktivně, ale oba celky se navzájem nepouštěly do větší blízkosti svých pokutových území. Jako první ohrozili branku soupeře hráči Chelsea, v 19. minutě vytáhl hlavičku Lamparda skvělým zákrokem brankář Harper. Domácí na to odpověděli takřka stejnou akcí, Enrique poslal centr do pokutového území, kde nepřesně zakončil Obafemi Martins. I další příležitost si vypracoval domácí Newcastle, Lovenkrands obloučkem vyzval Martinse, ale tomu k zakončení scházeli milimetry. Bohužel nic dalšího souboj Newcastlu s Chelsea nepřinesl, takže se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Na začátku druhého poločasu se obraz hry příliš nezměnil, Obafemi Martins to zkoušel přes Johna Terryho neúspěšně. V 56. minutě padl v St. James Parku první gól utkání, z ničeho nic vybojoval Anelka míč a vzápětí sám zakončil. Anelka překonal Harpera, jenomže míč orazítkoval břevno, naštěstí pro Chelsea se míč odrazil k volnému Lampardovi, který hlavou otevřel skóre utkání - 1:0 pro Chelsea. Domácí Straky se snažily okamžitě odpovědět, ale do větší šance se svěřenci trenéra Shearera nedostali.

V 65. minutě navíc inkasovali podruhé, Anelka vybojoval důležitý hlavičkový souboj ve středu hřiště a následnou akci Malouda zakončil brankou. Francouzský záložník překonal Harpera střelou po jeho levé ruce - 2:0. Opařený Newcastle se na větší tlak nezmohl a v závěru utkání mohl ještě několikrát inkasovat. Své šance promarnili Di Santo nebo Kalou, Chelsea vyhrála na půdě Newcastlu 2:0. Situace Newcastlu je i nadále kritická.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
Devil

Newcastle!!!!!!

tip.-0:1

Reagovat
smazaný uživatel

easy- 0:3 drogba, essien, malouda

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele