1. kolo
16.08.2008 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Middlesbrough FC - Tottenham Hotspur 2:1

Očekávaná sezóna začala pro Tottenham hodně špatné. Na hřišti Middlesbrough i přes slušný výkon podlehl 1:2 a v příštím kole bude mít co napravovat.

Kohouti nastoupili bez útočníka Dimitara Berbatova, který zřejmě co nevidět zamíří do Manchesteru United, i přesto ale několikrát bránu Boro vážně ohrozili. Útočnou dvojicí se tak stal Darren Bent s mladíkem Giovanim dos Santosem. První střelu utkání si na konto připsala nová akvizice Tottenhamu David Bentley. Jeho pokus zpoza hranice pokutového území ale mířil mimo území tří tyčí.

Hrdinou následujících dvou akcí se stal útočník Giovani. Nejprve pálil po akci z rohového kopu mimo a zanedlouho připravil palebnou pozici pro Bentleyho. Tomu při zakončení scházela přesnost. V 18. minutě přišla jedna z největší příležitostí prvního poločasu. Tuncay utekl hostující obraně, v pokutovém území přihrál na úplně volného Alvese, který však zcela nepochopitelně bránu přestřelil.

Atraktivní hra pokračovala i nadále a diváci se určitě nenudili. Gól měl na kopačkách po centru ze strany z kopaček Zokory opět Giovani, míč do brány ale poslat nedokázal. V 31. minutě se sice Boro prosadilo, Wheater při zakončení fauloval, a proto se stav neměnil. Alfonso Alves pro změnu zanedlouho branku vysoko přestřelil. I přes velkou aktivitu se ani jeden tým do přestávky už neprosadil.

Úvodní desetiminutovka druhé půle žádnou skutečnou gólovou příležitost, až na dalekonosnou a nepřesnou střelu Bentleyho, nenabídla. Middlesbrough s postupem času přidávalo na otáčkách a čím dál častěji zaměstnávalo obranu hostujících fotbalistů. Ofenzívu Tottenhamu přišel podpořit v 64. minutě Dimitar Berbatov a dost možná to byly jeho poslední minuty v dresu londýnského klubu.

Jenže už zanedlouho jeho tým inkasoval. Downingův roh sice beci Spurs ještě odvrátili, míč se ale dostal zpět k exekutorovi, který jej poslal Alvesovi. Ten sice trefil ještě břevno, David Wheater už ale míč do brány dostal. Tottenham se snažil odpovědět vyrovnáním, ovšem hráči Middlesbrough měli stále více míč na svých kopačkách a nakonec to potvrdili druhý gólem, jehož autorem byl Egypťan Mido. V nastaveném čase výsledek alespoň korigoval nádhernou střelou z přímého kopu, kterou si do brány srazil Huth, Modrič.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tottenham chce hrat o pohary a tymy jako middlesbrough by meli porazet tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvedav na nove posily u tottenhamu, tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham bude letos hodně silný tip: 1 : 3 goly: 2 bentley 1 bent 1 downing

Reagovat
smazaný uživatel

tady bude remiza jak vyšita tip 1:1

Reagovat
Devil

Doufam,ze v tu dobu uz bude Berba v radach MU,vidim to na plichtu. tip.-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Middlesbrough umi na svem stanku potrapit i vehlasnejsi soupere, nez Spurs, ovsem elan ze zacatku souteze bude na strane Tottenhamu, ktery pravdepodobne vyhraje :-))

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je taková remíza,že snad už ani remízovější zápas být nemůže 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal bych všechno možný jenom ne výhru Middlesbrough

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
smazaný uživatel

kurva:(

Reagovat
milan78

kde a za kolik ?!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ajurik

škoda, že nehrál Pekhart

Reagovat
smazaný uživatel

horší zápas Tottenhamu sem neviděl

Reagovat
Devil

Hmmm,celkem prekvapko!!

Reagovat
Xavi8

sakra

Reagovat
Shevchenko

Paráda!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele