10. kolo
29.10.2008 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Boro udílelo Citizens lekce z efektivity

Afonso Alves hattrick z minulého měření sil sice nezopakoval, jednou trefou však přispěl k výhře svého Middlesbrough nad Manchesterem City. Boro se tak na svého soupeře bodově dotáhlo.

Hosté ovšem vstoupili do utkání živě a především brazilská star Robinho držela permanentně obranu Middlesbrough v pohotovosti. Nejprve v šesté minutě vypálil dosti nepřesně, napodruhé, když protancoval okolo mnoha soupeřů, už prověřil slabší střelou připraveného Turnbulla. Sice v těchto chvílích byli nebezpečnější spíše Citizens, což se potvrdilo i záhy, jenže ve 12. minutě stojí za zmínku alespoň akce Downinga, na jejímž konci byla slabá hlavička Alvese přímo do Harta. Nicméně daleko více vzruchu v hledišti vzbudila dalekonosná bomba Richardse z 18. minuty. Boro bylo později blízko ke gólu až ke konci prvního dějství. Na Aliadierův pracně vyprodukovaný centr ale Alves jen těsně nedosáhl.

Hned zkraje druhého poločasu musel být domácí brankář v pozoru proti přízemním pokusům Irelanda a Wright-Phillipse, přičemž ho zřejmě více vystrašil ten druhý od anglického internacionála, který zlikvidoval hbitě vymrštěnou nohou. Tento zákrok se rovněž zdál být v 53. minutě klíčový, neboť i díky němu mohlo Boro do vedení. Souboj Sturridge a Wheatera v pokutovém území City byl posouzen jako penaltový a Alves precizní ranou nedal Hartovi šanci zasáhnout.

Bíločervenou armádu vedoucí branka notně inspirovala a Southgatovi svěřenci se rázem hnali s chutí kupředu. Přesto City nebylo daleko vyrovnání. Necelých 20 minut před koncem z velké dálky napřáhl Kompany a Turnbull se proti jeho střele do horního rohu musel vytáhnout se znamenitým zákrokem. Domácí se stvrzení svého triumfu nakonec přeci jen dočkali, ale stalo se tak až v nejzazší moment. V páté minutě nastavení vedl protiútok svého týmu Tuncay a jeho práce nekompromisně využil O’Neill.

Autor: Tomáš Daníček / premierleague.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

City převážne spolehají na philipsa a robinha city vyhraje 0 : 2

Reagovat
smazaný uživatel

myslim si že i přes 3 zraněný to city zvládne 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

myslím si že vyhrajeme a nastartujeme sérii několik vítězství v řadě! už je na čase, aby se projevila finanční cena new majitele city i na hřišti! vše ostatní včetně remis by nebylo dobře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele