32. kolo
11.04.2009 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Middlesbrough FC - Hull City 3:1

Na Middlesbrough dnes čekal jeden z rozhodujících zápasů sezóny. V boji o záchranu se utkalo s Hullem a nevedlo si vůbec špatně. Na výhru se sice nadřelo, po gólech Tuncaye, Batese a Kinga ale mohlo slavit zisk tří bodů. Za hull se trefil útočník Manucho.

Domácí kouč Gareth Southgate poslal na hřiště poměrně ofenzivní sestavu. A už ve 3. minutě se zapsal mezi střelce Tuncay. Střelu Alvese z hranice pokutového území ještě dokázal Myhill vyrazit, na následnou dorážku právě Tuncaye byl už ale krátký a Middlesbrough se tak dostalo velmi rychle do vedení.

To mu ale příliš dlouho nevydrželo. Už v 9. minutě totiž dokázal vyrovnat Manucho. Rohový kop Hullu sice dokázali domácí odvrátit, míč se však vrátil zpět do pokutového území, kde se dostal k hlavičce angolský reprezentant a vyrovnal. Další gól si mohl připsat na konto Alves, jenže míč poslal nad. Middlesbrough ale přeci jen nakonec šlo do kabin ve vedení. V 29. minutě se totiž po Downingově rohovém kopu střelecky prosadil Bates.

Hull si nemohl dovolit na Riverside Stadium za žádnou cenu prohrát, jinak by si zbytečně ztížil cestu za záchranou, a proto se očekávalo, že hned po změně stran na svého protivníka vlétne. Jenže bylo to Middlesbrough, které bylo blíže gólu. Alves dokázal najít Aliadiereho, ale jeho střela byla zblokována a k Myhillovi se vůbec nedostala. Větší jistotu mohl domácím hráčům poskytnout Downing, ale v 58. minutě mu scházela k úspěšnému zakončení přesnost.

Hrdinou Hullu se málem stal Manucho. Jeho hlavičku mířící do brány dokázal zastavit až na poslední chvíli David Wheater. V 73. minutě pálil pro změnu nad zkušený George Boateng. Blízko vyrovnání byl opět Manucho, ale překonat podruhé Brada Jonese mu prostě nebylo přáno. Middlesbrough nakonec v 88. minutě přidalo třetí gól. Do listiny úspěšných střelců se zapsal také Marlon King.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
Lahvac-CZ

Boro musí vyhrát, jde jim o krk.

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
pavel.fotbal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele