34. kolo
25.04.2009 18:30 CET
5 : 2
(0:2)

Reportáž

Manchester United zničil Tottenham

Na nejzajímavější zápas soboty si museli fanoušci počkat až do podvečerních hodin. V šlágru tohoto kola mezi Manchesterem a Tottenhamem byl k vidění neuvěřitelný průběh. Kohoutům ke zisku bodů nestačilo ani dvoubrankové vedení. Nakonec totiž odcházeli ze hřiště za ostudného stavu 2:5.

Spurs chtěli ukázat, že v tomto zápase nejsou jasnými outsidery, a už po pár minutách hry se mohli dokonce ujmout zásluhou Darrena Benta vedení. Anglický kanonýr se snažil využít bezchybného centru Aarona Lennona, jenže nakonec vybojoval pouze rohový kop, ze kterého následně Tottenham nic nevytěžil. Další zajímavý moment přinesla až 21. minuta. Tentokrát se hlavní dění přesunulo před bránu Gomese, který si musel poradit s pokusem Cristiana Ronalda a nevedl si vůbec špatně - míč za svá záda nepropustil.

Krátce na to Ronaldo zakončoval podruhé, tentokrát hlavou, jenže scházela mu přesnost. Kdyby však na Naniho centr nereagoval, mohl v lepší pozici zakončovat naprosto osamocený Berbatov, který by se už asi nemýlil. V 29. minutě to přišlo. Ku překvapení a nelibosti většiny přihlížejících otevřel skóre tohoto duelu hostující Bent, který z pár metrů dokázal van der Sara bez větších potíží překonat.

Po tomto okamžiku se dal očekávat velký tlak Manchesteru, který se měl snažit o co nejrychlejší vyrovnání, jenže namísto toho podruhé inkasoval. Lennon dokázal najít Modriče, který si hrudí zpracoval míč a poslal jej za záda van der Sara. United se snažili ještě v prvním poločase odpovědět a příležitosti k tomu určitě měli. I přesto, že byli United lepším celkem na hřišti, do kabin se nakonec odcházelo za nepříznivého stavu pro Red Devils.

Většina fanoušků předpokládala, že kouč Ferguson sáhne během přestávky ke změnám na hřišti, a také se tak stalo. Nevýrazného Naniho nahradil Argentinec Carlos Tévez. Také ve druhé půli hrál Manchester o poznání lépe a bylo jen otázkou času, kdy se konečně dokáže střelecky prosadit. Jako první selhal při zakončení Wayne Rooney, krátce na to naopak vychytal Téveze Gomes. V 57. minutě už ale United snížili. Hostující gólman srazil k zemi v pokutovém území Carricka a následnou penaltu dokázal proměnit Cristiano Ronaldo.

Manchester vstřelený gól hodně nabudil a v následujících minutách předvedl nevídaný koncert. V 67. minutě se dokázal mezi střelce zapsat Wayne Rooney. Jeho střela mezi nohama Čorluky prošla až za záda Gomese. To byl však teprve jen začátek. Za dalších pár sekund totiž dokázali United stav utkání otočit, když se podruhé v zápase prosadil Cristiano Ronaldo.

V 71. minutě připravil šanci pro Rooneyho Ronaldo a anglický útočník se ani podruhé v zápase nemýlil a zařídil tak v podstatě pro svůj celek vítězství. Vedení dokázal ještě v 79. minutě vylepšit kanonýr Dimitar Berbatov. Při jeho gólu si další asistenci připsal Wayne Rooney. Tottenham tak dnešní zápas vůbec nezvládl a mohl být nakonec i rád, že prohrál "pouze" 5:2. V závěru zápasu scházela k hattricku Ronalda přesnost. Mrzet jej to ale nemusí, jelikož Manchester je opět o něco blíže k titulu.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jspou dva zápasy v premier league ze kterých mám ještě strach,jeden z nich bude souboj s kanonýrama a druhý je tento...poprvé za sezónu tipuju "jen"1:0 a budu rád,kohouti umějí zahrát velice slušně proti silným týmům.No doufám,že to zvládnem...co na to říká expert Devil

Reagovat
Devil

Tak to je snad poprve,kdy budu odvaznejsi jako ty.

Tip.-3:1

Ale souhlasim,s Arsenalem se mozna bude rozhodovat o titulu.Jak v PL,tak v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Kohoutům o nic nejde, můžou hrát uvolněně, navíc mají momentálně formu, z posledních 7 zápasů 5 vyhráli - remíza1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ja si tipnem 4-1

Reagovat
smazaný uživatel

myslim a doufam 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 pro United

Reagovat
Lahvac-CZ

1:1 (Ronaldo, Bent)

Reagovat
smazaný uživatel

5-2 muj ty

Reagovat
Kaze

Jsi trapnej

Reagovat
smazaný uživatel

5-2 muj ty

Reagovat
smazaný uživatel

hey tak za 22 minut dostat 5 gólů to tam gomes spal nebo co??

Reagovat
smazaný uživatel

Edwin asi taky co... za 3 minuty dostat 2 goly... to by v průměru dostal za 22 minut těch golu 14 pokud se to vezme takhle a promiň, nemoh sem si nerejpnout

Reagovat
smazaný uživatel

víš, kolik bych jich dostal za celej zápas gomes, kdybys zprůměroval góly na 2-2 a 3-2? dostal by jich minimálně 90, to je celkem slušný

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester United !!! rooney si to musí dát!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele