27. kolo
22.04.2009 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester si hladce poradil s Pompey a uniká Liverpoolu

Na výhru nad Portsmouthem se úřadující mistr Albionu opravdu dvakrát nenadřel a bez problémů tak odskakuje Liverpoolu na vzdálenost jednoho kompletního zápasu a tří bodů. Tentokráte nebylo zapotřebí, aby Manchester zachraňoval mladík Macheda, velmi brzy totiž skóroval Rooney a osm minut před koncem zvyšoval na konečných 2:0 Michael Carrick.

Oba celky odstartovaly do utkání s nervozitou v patách, zkrotit a přesně přihrát balon pro ně byl zkraje takřka nadlidský úkol, proto leckoho překvapil brzký úder domácích. Anderson v deváté minutě bravurně uvolnil na levém křídle rozběhlého, dost možná z ofsajdového postavení, Ryana Giggse, který pod sebe ještě předal míč Rooneymu, jenž měl tuze snadnou úlohu skórovat.

Red Devils jako by tato trefa ukolébala, žádné neštěstí z toho však nepramenilo. Pompey se absolutně nechytali a po půl hodině hry mohli prohrávat už o dvě branky. Nikým nehlídaného Vidiče, hlavičkujícího po rohovém kopu, však zklamal Belhadj, který pohotově odkopával balon do bezpečí z brankové čáry. Za dvě minuty se pro změnu do role hrdiny obsadil David James, když parádním způsobem zasáhl proti střele Giggse. Portsmouth tak mohl být jen rád, že nešel do kabin již za rozhodnutého stavu.

Po přestávce se obraz hry nikterak drasticky nezměnil, hrálo de facto jen MU, přestože si první šanci vypracovali hosté. V 66. minutě oklamal u postranní čáry Pennant Evru a vyzval Crouche k zakončení v nesnadné pozici. Anglický čahoun se s takovým úkolem nevypořádal úplně nejlépe, pročež zůstalo jen u vztyčeného ukazováku směrem k uspokojenému Manchesteru.

United taková hrozba přeci jen probrala, a tak se v minutě 71. najednou řítil Rooney sám na Jamese. Souboj dvou anglických internacionálů ovšem vyhrál díky spolupráci s vracejícím se Johnsonem veterán v brance Pompey, takže se skóre neměnilo. Nicméně co se nestalo nyní, událo se na začátku příští desetiminutovky.

To dostal Carrick pěkný pas za obranu od Scholese a chladnokrevně zakončoval podél bezmocného Jamese - 2:0 a tři body náskoku na Liverpool v kapse. Závěr duelu už skutečně Manchester v poklidu kontroloval, navíc ještě zvládl dvě slibné příležitosti zahodit Cristiano Ronaldo.

Autor: Tomáš Daníček / skysports.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
Devil

Musime vyhrat.....

tip.-2:0 Dame Pompey na prdel,Giggs-co ty na to?

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasný,ďáblíku,jen to skóre by mohlo být vyšší...přeci se už musí probrat,ze začátku každýho přejížděli jako lokomotiva,pak trochu útlum,aůe dneska to příjde!!!!!!!!!!!!!!!!!!UNITED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To byl skvělej tip

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

na remízu kurz 5.00 a na výhru Porstmouthu 10.00 ? trochu přehznané ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To máš recht! To je podle mě HÓÓÓDNĚ přehnaný,Manchester v poslední době nehraje nic moc a naopak Pompey v poslední době nejsou špatný a dost často remizuem,je to sice na Traffordu,ale i tak je ten kurz přehnanej mít kdy a kde tak vsadim na remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pompey sice poslední tři zápasy venku remizovali, ale na Red Devils nebudou stačit, prohrají 1:3. Vzhledem k losu si navíc myslím, že že Portsmouth ještě není za vodou a bude mít co dělat, aby se zachránil ... Zřejmě rozhodnou zápasy s dalšími kandidáty na sestup, venku se strakami na St. James Parku, venku s Rovers na Ewood Parku a doma s Black Cats. Tipuju, že Newcastle se zachrání

Reagovat
smazaný uživatel

Portsmouth dnes nema sancu, sice ich mam rad ale odkedy od nich odisiel Redknapp to uz nie je ono, narozdiel od nich manchester, hoci obcas zakopne (Fulham) ma kvalitny kader a vysoku sancu na vyhru tip : 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Posrana Chelsea hrala na NovaSport a manchester jsem nevidel:(

Reagovat
smazaný uživatel

atdhe.net to je adresa a jestli máš internet doma,tak když si jí zadáš,tak ti vyjede velká nabídka fotbalů...přímí přenos a Manchester united tam nikdy nechybí,,koukám tam často,protože ty debilové na nova sport nechávaj dojíždět tenisové maratony,nebo tam někdy od půl sedmý dávaj NHL,takže mi nezbýaá nic jinýho...kvalita taky docela jde...lepší než nic

Reagovat
smazaný uživatel

Nova sport dává v dubnu zhruba 20 přímých přenosů z Premier League, to je málo ??? Nebýt Nova sportu tak se díváš na PL jen na PRIMA COOL ...

Jinak atdhe je dobrá stránka

Reagovat
vanGomm

Smůla je,že za Manchester Unt. nikdo z našich asi nehraje ani nechytá.U nás na televizních kanálech převládají týmy,kde figurují naši zástupci.Možná,že Chelsea mezi nimi i vede.O tom koho budou dávat i když si tu stanici platíš nemůžeš ovlivnit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele