24. kolo
31.01.2009 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester United - Everton FC 1:0

Manchester United dokázal i v dalším zápase po sobě zvítězit a potvrdil tak svou velmi dobrou formu. Zápas s Evertonem rozhodla na konci první půle z penalty největší postava Rudých ďáblů Cristiano Ronaldo, Everton se pak už na vyrovnání nezmohl. V tabulce je tak šestý. Manchester si na čele vytvořil prozatímní pětibodový náskok.

Další vítězství v řadě v Premier League se rozhodně nerodilo snadno, Manchester ne a ne pokořit dobře šlapající obranu Toffees. V prvních minutách začali hosté faulovat a k vidění bylo několik zajímavých standardních situací pro Manchester, k žádnému vážnějšímu ohrožení branky však nedošlo.

První střelu tak vyslal až po dvanácti minutách Carlos Tevéz, který nastoupil po boku Dimitara Berbatova. Po přihrávce Ronalda však napálil balón jen do Howardovy náruče. Utkání v dalším průběhu sice tempo neztrácelo, k ohrožení branky ovšem také nedocházelo. Většina střel byla zablokována, ani jedna z obran nechtěla udělat chybu.

Propagační střelu vyslal až těsně před odehranou půlhodinou evertonský Cahill, Van der Sar byl však mužem na svém místě. Na druhé straně skvěle vytěsnil na roh Ronaldovu ránu opět jistý Howard, následný rohový kop byl už jen snadnou lahůdkou. Manchester si stále nedokázal vytvořit žádnou tutovou možnost a vypadalo to, že na disciplinovaný tým David Moyese nevyzraje.

Jenže dvě minuty před koncem první půle potopil naději jeden jediný okamžik, nervy na uzdě neudržel jinak skvělý Mikel Arteta, který ne příliš chytře držel v pokutovém území Michaela Carricka a sudí Halsey byl neoblomný - penalta. K ní se s přehledem postavil Ronaldo a tvrdou střelou rozvlnil síť. V závěru půle se ještě pokusil navýšit bombou Cariick, Howard byl ale proti.

Do druhé půle vlétl Everton s jediným cílem - vyrovnat. Ze začátku byl opravdu aktivní. Nejprve Mikel Arteta mířil mimo, o chvíli později Pienaarovu šanci zlikvidoval Van der Sar. Na druhé straně odpověděl stejným měřítkem Tevéz, účinek to ale mělo stejný jako v předchozím momentě. Po čtvrthodině hry z přímého kopu ohrožoval Van der Sara opět Arteta, i tentokrát však nizozemský veterán mezi třemi tyčemi včas zareagoval.

Od 70. minuty se už ale Rudí ďáblové uklidnili a drželi míč převážně na svých kopačkách, z volného kopu nepřekonal Howarda aktivní Tevéz. O deset minut později to zkoušel Carrick, následný rohový kop Ryana Giggse poslal Ronaldo hlavou mimo. V závěru ještě několikrát pozlobil Arteta, na druhé straně z šesti metrů minul ve velké šanci Park Ji-Sung, jeho tým však po závěrečném hvizdu zvedal ruce vzhůru na počest vítězství. Manchester v příštím zápase jede do Londýna, kde bude hrát s West Hamem, Everton si pohárové příčky bude chtít udržet v domácím zápase s Boltonem.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Manchester united je ve špičkové formě...konečně!!!Everton se taky docela rozjel,děkuju jim za body z Anfield a doma proti Arsenalu,ale na Manchester prostě a jednoduše nemají,debakl to nebude,ale 3 nebo 4:0 by to mohlo být a Edwin si prodlouží sérii

Reagovat
smazaný uživatel

debakl to nebude ale 4:0 by to mohlo být by me zajímalo co pak je pro tebe debakl hrát za everton a dostat 4:0 od někoho tak by to pro mě teda byl pořadnej debakl

Reagovat
smazaný uživatel

debakl pro mě znamená 5:0 a víš,ty máš jiný názor???

Reagovat
smazaný uživatel

a je jedno jestli to je Chelsea,Arsenal,Liverpool,nebo Everton

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že oba celky mají teď skvělou formu, ale řekl bych, že zápas přece jen vyzní pro ManUtd. Viděl bych to na prodloužení Saarovi neprůstřelnosti .... Můj tip 2:0 - Berbatov, Ronaldo

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Devil

Doufam ve vyhru Red Devils,ale bude to boj.

Reagovat
smazaný uživatel

manchester united je tedka s polu s barcelonou naprosto v nejlepší formě ale je pravda že everton není žádnej west browich takže pochybuju že to skončí 5:0pro manchester můj typ 1:0 ronaldo standartka

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej tip :)

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Chalani neviete kde by som to mohol kukata??aspon nejaky link...dik

Reagovat
smazaný uživatel

Hoj nevíte jestli to bude na NOVA SPORT pls.odepiste cus...xD

Reagovat
smazaný uživatel

ne Novasport to nedava...nevim proc..

Reagovat
smazaný uživatel

nova sport je debilní kanál...dokud to byla Galaxie,tak dávali fotbali,teď hodně dávaj hokeje a tenisy...idioti

Reagovat
smazaný uživatel

Uplne na hovno Nova sport ... Galaxie forever doufam ze to bude hrat na Nova sport jestli pusti ten zapas v pulce kvuli posranymu tenisu tak tam fatk vletim

Reagovat
C-M@ster

Nova sport = Galaxie sport. Nova to nekoupila zaras s prejmenovanim, nove to patri uz dlouho proboha. Nekteri lidi proste mysli, ze kdyz je to nova, ze se to zmenilo kvuli tomu.

Reagovat
smazaný uživatel

jo bude to na nova sport, ten zápas měl být v neděli, ale pak se to kvůli FAcupu přesunulo na dnešek, takže to ani neni v programu, ale dávat by to měli

Reagovat
smazaný uživatel

Me prijde, ze Everton na velkou ctyrku proste hrat umi. At uz hraje doma nebo venku, aspon remizu jsou schopny uhrat. V jejich soucasny forme cekam aspon bod z duelu s MU.

Tipnu vysledek : 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Parada ZAZNAM V PONDELI SI NECHTE nasrali me

Reagovat
Devil

Pekne to mrdaj na te NOVE vyjebane.Nejvic me sere,ze rano zapnu nava sport a vybafne na me ksicht Poulicka.Vic PL!!!

Reagovat
C-M@ster

Porad sem nenasel odkaz na netu, kde by se mi to video rozjelo.

Poradi nekdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Bracho projel sjem cely WEB a nic jenom jsem to nasel pisemne...Manchester vedete po polocase 1 : 0 Ronaldo dal Penaltu GLory Glory

Reagovat
smazaný uživatel

Jukni na http://atdhe.net/ tam to de v poho.

Reagovat
C-M@ster

Diky, diky, diky.

Reagovat
smazaný uživatel

Diki moc kamo...

Reagovat
smazaný uživatel

Cenné, velmi cenné 3 body!!! j Jinak Saar je génius ... ale teda nutno uznat, že celá obrana ManUtd taky!!!

Reagovat
C-M@ster

Tojo, ale mam za to, ze jak byl lescott stazenej mela to bejt pentle.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nevím, já jsem to bohužel neviděl, jen jsem sledoval nějakou on-line reportáž na nějakech aniglickejch stránkách, takže toto fakt nevím .. Ale i tak úctyhodný výkon, ne?

Reagovat
C-M@ster

Jo, tojo. Ja videl posledni pulhodinku a Everton vyjma te jedne jasne penaltove nemel sance, zatimco Manchester jich mel dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajtra Liverpoll- Chelsea remizka a titul sa nam zblizi poriadne...Manunited 4ever..

Reagovat
Devil

Jj a mame jeste zapas k dobru doma s Fulhamem.

Ale nechcu jeste nic zakriknout.

Reagovat
66pepo66

No ja som urcite spokojny.. bol som troska nastvany ,ze nedavali na nova sport tento zapas.. a halvne STV3 ma poriadne nastvala lebo zapas mal ist o 18:30 max.. a nakoniec som videl z priameho prenosu len 2. polcas.. no videl som aj gol Ronalda z penalty.. a v 2. polcase mala podal mna byt opat penalta.. a ak mam pisat svoj nazor.. ja som to typoval na 0:0 alepo takuto tesnu vyhru 1:0... no cakal som ,ze ak by man utd vyhral tak som cakal goly od - berbatova,ronalda,vidica alebo teveza... (samozrejme aspon 1 dvaja hraci z tychto..)

Reagovat
smazaný uživatel

red devils..titul je náš ..edwin je borec jaxvine..

Reagovat
smazaný uživatel

sry hosi mel jsem obraz na manchester.. peknej zapas.. chtel jsem ho tu dat ale zapomel jsem.. omlouvam se ;)

Reagovat
Devil

Malimi krucky za titulem....

Reagovat
smazaný uživatel

MA je v skvelej forme a to dufam ze ziskaju titul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele