26. kolo
21.02.2009 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester United - Blackburn Rovers 2:1

Manchester United svedl tvrdou bitvu s Blackburnem Rovers, kterou ale nakonec před domácím publikem vyhrál a upevnil si první pozici, na níž má nyní náskok osmi bodů. Po dlouhých 1334 minutách však Rudí Ďáblové přišli o neprůstřelnost.

Manažer domácích Sir Alex Ferguson do zápasu nenasadil brankáře Edwina van der Sara a stopera Nemanju Vidiče, které nechal odpočívat a místo nich postavil Tomasze Kuszczaka a Jonnyho Evanse. Nakonec se mu ale tah s nasazením Evanse vymstil, protože se mladý stoper ve druhém poločase zranil a je vážně ohrožen jeho start v blížícím se duelu Ligy mistrů, v němž nemůže kvůli kartám nastoupit právě Vidič.

Pokud chtěl Blackburn na Old Trafford uspět, musel předvést excelentní výkon a hru postavit především na zabezpečené obraně. Právě obrana ale pevností příliš nehýřila a o chyby nebyla nouze. První šanci vytvářel pro Rooneyho Ronaldo, ale těsně před anglickým reprezentantem, jenž chtěl na zadní tyči doklepnout míč do branky balón ukopl Nelsen. Ke střele se poté dostal Evra, ale nemířil přesně. United soupeře tlačili, ale větší šance nepřicházela. Vše změnil až Nani, jenž ve 23. minutě nacentroval míč do pokutového území, kde na něj nedosáhl Nelsen a Rooney již měl poté lehkou pozici ke skórování - 1:0.

Domácí měli jasně navrch, jenomže na svoji první branku nedokázali navázat, čehož využil Blackburn a obral Manchester o dlouhou sérii neprůstřelnosti. Vše začalo shodou okolností opět u Naniho, který však byl nyní záporným hrdinou. Portugalského záložníka totiž o míč obral Andre Ooijer, poslal míč na Santa Cruze, jenž obešel Ferdinanda a obstřelil Kuszczaka - 1:1. Hosté tak využili prakticky první šanci utkání, což jim zvedlo sebevědomí. United se nedokázali dostat zpět na útočnou vlnu a Rovers kousali. Přesto United radovali z další branky, i když ne nadlouho. Hlavičkou totiž po rohovém kopu vstřelil branku Evans, ale sudí ji neuznal kvůli faulu Ronalda na Nelsena.

Nakonec to mohl být Blackburn, kdo by se senzačně na Old Trafford ujal vedení, ale nezvykle nejistý Manchester zachránila branková konstrukce, která zastavila střelu Nelsena. Následná dorážka El-Hajdi Dioufa byla lapena Kuszczakem. Neproměněnou šanci hostů nakonec na druhé straně v 60. minutě potrestal střelou z trestného kopu Ronaldo a rozhodl těsné výhře United v poměru 2:1. Portugalský kouzelník ale nemusel zápas vůbec dohrát, ale hlavní sudí mu po první žluté kartě, kterou mimochodem inkasoval za filmování, již druhou za nakopnutí Dunna neudělil.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Manchester je bohovske muzstvo

Reagovat
Devil

At se nam nahore ta tabulka Man.Utd. (posledni zapasy) zazelena cela!!!!

Tip.3:1 Manchester!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ta už zezelená celá už ve středu večer ďáblíku

Reagovat
Devil

Jj,mas recht. Tak oprava-At zelena zustane i dale!

Reagovat
smazaný uživatel

tak ta tabulka vyzera fakt dobre,,cela zelena...wow..inac co sa tika Blackburnu tak dostanu 2:0....

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze Edwin to dokaze a prekno toho z Brugg FC a manchester vyhraje 2 nebo 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že ManUtd s přehledem vyhraje a van der Saar protáhne tu svou úžasnou sérii bez gólu. Nicméně Manchester rozhodně nebude hrát v nejsilnější sestavě, jelikož jej v týdnu čeká zápas v ChL. Můj tip 2:0

Reagovat
Tomtaf

super přestřelka 8:6

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

dáme jimna prdel

Reagovat
Devil

Zadny usmirovani nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Co zápas to Eswin trhá rekordy ....ale přeju mu to..jinak očekávám spíše lehčí zápas, protože Blackburn patří spíše k těm průměrným ba i ne k podprůměrným týmům PL...ale nic se nemá podcenovat chce to uhlídat Roqueho Santa Cruze....

Reagovat
smazaný uživatel

Edwin ..

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn hraje o záchranu nevidim to tak jasně pro ManU

Reagovat
smazaný uživatel

BENITEZ ARE YA LISTENING,

WE´RE GOIN TO KEEP OUR TROPHY GLISTENIN,

COS WE´RE 8 IN FRONT,

YOU SPANISH CUNT,

WALKING IN A FERGIE WONDERLAND...

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, že v tom asi byly trošku peníze po tom výsledku rozhodčího

Reagovat
smazaný uživatel

no to nema cenu radši komentovat...protože to nebylo poprvé ani naposled...

Reagovat
Firkraag

nemyslim si, vzdyt jim neuznal regulerni branku Evanse.

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele