30. kolo
22.03.2009 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester City - Sunderland AFC 1:0

Manchester City dnes zdolal Sunderland, který hrál většinu zápasu v oslabení, a vrátil se na desáté místo tabulky. Jediným střelcem utkání se stal Micah Richards.

Úvodních čtyřicet pět minut nabídlo snad vše, jen ne góly. Většinu příležitostí na vstřelení branek měl Manchester, ale jeho efektivita byla nulová. V 9. minutě se málem prosadil Shaun Wright-Phillips. Fulop nakonec ale ani zasahovat nemusel, jelikož anglický nevysoký záložník nemířil přesně. Sunderland si vážně zkomplikoval situaci o pět minut později. Wright-Phillipse zastavil za hranicí pravidel obránce McCartney a poroučel se tak velmi brzy z trávníku.

Početní výhody mohl už po minutě využít Valerij Božinov, ovšem z přímého kopu pálil nad. Úvod zápasu hostům skutečně vůbec nevyšel. Pár okamžiků po vyloučení totiž daroval Malbranque Citizens pokutový kop. Jenže Robinho fanoušky svého celku moc nerozjásal, jelikož jeho slabou střelu dokázal Fulop lapit.

V 32. minutě měl další tutovku Božinov, který dnes nastoupil poprvé v základní sestavě po dlouhodobém zranění. Avšak hlavička, kterou na bránu Sunderlandu vyslal, zamířila nad. Obdobně si za pár okamžiků vedl také Wright-Phillips. Black Cats daly o sobě poprvé vážně vědět až v 37. minutě. Leadbitterova střela z přímého kopu letěla ovšem jen do zdi.

Také po změně stran byli domácí fotbalisté o poznání nebezpečnější a stačilo jim pouhých dvanáct minut na to, aby se dokázali dostat do vedení. První šance Wright-Phillipse gólem neskončila, jelikož míč letěl příliš nad, krátce na to se však mezi střelce zapsal obránce Micah Richards. Jeho hlavička už byla nad schopnosti Fulopa, který poprvé v zápase kapituloval.

Nemuselo to být ale naposledy. V 62. minutě se dostal, po přihrávce od aktivního Richardse, ke střele Brazilec Elano, jenže také jemu scházela přesnost. Vedení mohl pojistit Robinho, ten ale pro změnu poslal míč přímo do náruče Fulopa. Manchester měl ještě do konce zápasu několik příležitostí, jak navýšit skóre, jenže ani jednou neuspěl. Sunderland podržel skvělý Fulop, který dnes možná zachránil své spoluhráče od debaklu.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 pre city

Reagovat
smazaný uživatel

Black Cats potřebují k záchraně každý bodík jako sůl, budou jezdit po zadku, tak snad to bude stačit na remízu

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele