9. kolo
26.10.2008 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester City - Stoke City 3:0

Manchester City se po třech ligových kolech bez výhry radoval proti nováčkovi ligy ze Stoku z vítězství 3:0. A výraznou měrou k tomu přispěla letní posila z Realu Madrid Robinho, který zařídil všechny tři branky Citizens.

Brazilský kouzelník byl k nezastavení už od začátku zápasu. Jeho pumelici na bližší tyč z 35 metrů musel vytěsňovat až s vypětím všech sil brankář Sorensen. City se za chvilku dožadovali penalty, když Evansova střela trefila v pokutovém území rameno Sidibeho. Nakonec jim to však tolik nevadilo, protože Robinho trefil ve 14. minutě svůj čtvrtý gól po příchodu z Realu Madrid. Elano hlavičkoval Phillipsův centr zprava na Evanse, který ihned posunul na z blízkosti skórujícího Brazilce.

Stoke zahrozil dvěma dobrými střelami, brankář Hart, jenž podepsal se svým stávajícím klubem nový pětiletý kontrakt, tak tak zakročil proti střele Fullera, pak vytěsnil skvěle hlavičku Shawcrosse po rohovém kopu Soarese.

Autor první nahrávky na gól Robinha, Ched Evans, musel ve 43. minutě kvůli zranění odejít ze hřiště, střídající Sturridge však ve druhé půli svého parťáka skvěle zastoupil, když ve 49. minutě poslal po dobrodružném výletu skrz obranu Stoku nádherný pas na druhou branku Robinha. Gólman Sorensen pak musel zasahovat ještě proti jeho další střele, Richardsův pokus také provětral jeho rukavice.

Brankář Stoku byl ovšem v 72. minutě potřetí v utkání bezmocný. Sturridge podobně jako při druhém gólu znovu skvělou přihrávkou na Robinha pomohl zkompletovat Brazilcův hattrick. Hosté nehráli tak špatné utkání, jak napovídá výsledek, ale neproměňování šancí nakonec zpečetilo jejich osud. Diaova střela byla vykloněna nad břevno, střídající Kitson minul hlavou v největší šanci Stoku ve druhé půli po centru od Delapa.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

myslím si, že se po dlouhé době zas brankově prosadíme, tip: 4 : 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro ses trefil První poločas docela trápení-stoke tam měli dvě tutovky- po druhým golu to byla exhibice a nebylo řešit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele