23. kolo
28.01.2009 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester City - Newcastle United 2:1

Manchester City opět potvrdil, že je jeho forma zpět. Dnes to odnesl Newcastl United, který odjíždí s prohrou 1:2.

Kouč Hughes se rozhodl dát šanci v dnešním zápase všem svým drahým posilám. Na hřišti se tak objevil jak útočník Bellamy, tak i středopolař De Jong a také levonohý obránce Bridge. Manchester letos patří mezi nejlépe střílející celky soutěže, na Newcastle ale nijak nebezpečně nevletěl a úvodní minuty se oba celky spíše jen vzájemně oťukávaly.

Domácí fotbalisté drželi mnohem častěji míč na svých kopačkách, ale k pořádné šanci se stále ne a ne dostat. Až ve 12. minutě dostal záložník Robinho slušnou příležitost, jak ohrozit bránu Harpera. Střelu z přímého kopu z hranice pokutového území ale poslal mimo území tři tyčí. O pět minut později to už ale vyšlo. Zabaleta našel záložníka Wright-Phillipse, a ten poslal zhruba z pěti metrů míč do sítě Newcastlu.

Pro hosty začal zápas skutečně velmi špatně. Zanedlouho totiž odkulhal ze hřiště kanonýr Owen a byl nahrazen Jónasem Gutierrezem. Citizens vypadali po vstřeleném gólu v obrovské pohodě. Kontrolovali míč, který Newcastlu téměř nepůjčovali, a spřádali plány, jak jej podruhé v utkání poslat za záda Harpera. To se jim už ale do přestávky nepovedlo.

Na City of Manchester Stadium se toho po změně stran moc nedělo. O pohlednou akci se pokoušeli v 60. minutě domácí Irealand s Wright-Phillipsem, ale na poslední chvíli je dokázal zastavit obránce Jose Enrique. O šest minut později Newcastle také dokázal konečně nebezpečně zahrozit. Duffův centr ale dokázal odvrátit Bridge, a proto se žádný hostující hráč k zakončení nedostal.

V 70. minutě se naopak na druhé straně probil až do pokutového území Wright-Phillips, jenž byl ale následně sražen k zemi Geremim. Rozhodčí Jones ovšem žádný faul neviděl. Hned ve svém prvním zápase se povedlo otevřít svůj gólový účet v novém působišti Craigu Bellamymu. Ten se mezi úspěšné střelce zapsal v 77. minutě, kdy bez větších problémů překonal Harpera. Newcastle se už zmohl pouze na snížení. Po přihrávce od Davida Edgara přesně zacílil Andy Caroll. To bylo ale pro dnešek vše.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (8)

Přidat komentář
david_villa7

asi 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vitezstvi Manchestru city. Given bude opet capat jako buh, ale jestli nastoupi MC v plne ofenzivni sile, Newcastle se svoji nejistou obranou nema sanci.

Jasna 1

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrajou domácí 2:1 ...

Reagovat
Mindas

Reagovat
smazaný uživatel

hmmmm....

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Owen

Reagovat
smazaný uživatel

hm Owen se zase zranil , zatim hrajeme otřesně ..

Reagovat
smazaný uživatel

a jeste chyta Harper

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele