25. kolo
07.02.2009 13:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester City - Middlesbrough FC 1:0

Nad Middlesbrough se začínají stahovat černá mračna. Ani dnes totiž nedokázalo vyhrát, ba naopak. Z Manchesteru po gólu Craiga Bellamyho odjíždí naprázdno a pokud dokáže dnes bodovat WBA, klesne na samé dno tabulky.

Manchester vstupoval do tohoto zápasu jako favorit a také měl od úvodních minut navrch. Navíc už v úvodu se málem ujal vedení. Ireland zachytil přihrávku Digarda, vysunul kanonýra Bellamyho, ale gólman Jones včas na okraji pokutového území zasáhnul. V 11. minutě mělo Boro opět štěstí. Po rohovém kopu sklepl hlavou míč Richards Kompanymu, který se dostal k nebezpečné střele, ale scházela mu přesnost. Přesně o deset minut později si vedl obdobně Wright-Phillips, jenž také mířil vedle.

Ani hosté se ale nechtěli nechat zahanbit a nebezpečně zahrozili. Johnson poslal skvělou přihrávku na Alvese, jehož tvrdou dělovku skvěle vychytal Given. Další zajímavé události se po této akci opět děly na druhé straně hřiště. Hned dvakrát se v hlavní roli ocitnul Craig Bellamy. Nejprve jeho střelu z hranice pokutového území zlikvidoval Jones, jenž si zanedlouho poradil po sérii rohových kopů i s jeho dalším pokusem. Záložník Ireland pak hlavou trefil břevno. Do kabin mohlo jít ale nakonec ve vedení Middlesbrough. V nadějné pozici se ocitl opět Alves, jenže Shay Given potvrdil pověst jednoho z nejlepších gólmanů Premier League a jeho tutovku zneškodnil.

V 52. minutě přišel první gól dnešního zápasu. Na hranici pokutového území se zbavil bránícího Pogatetze útočník Bellamy a přesně mířenou pozemní střelou dokázal rozvlnit síť. O šest minut později měl možnost na navýšení vedení Robinho, jenže ztroskotal na gólmanu Jonesovi. Ten Boro několikrát podržel, jako například, když dokázal zlikvidovat další únik Robinha.

Manchester hrál sice o poznání lépe, ale také hosté čas od času zaútočili. V 70. minutě vyhrál osobní souboj s Kompanym Alves a opět se objevil v jasné příležitosti. Jenže zase skvěle zasáhnul gólman Given, bez kterého by dnes možná City nevyhráli. V 81. minutě naopak Citizens předvedli zajímavou kombinační akci, na jejímž konci byl Ireland, ten ale nemířil přesně. I přesto ale dokázali domácí zápas už bez nějakých problémů dovést do vítězného konce.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Devil

City Boro

Reagovat
smazaný uživatel

1...middlesbrogh sa vonku trapi z poslednych 5 zapasoch vonku vsetko prehrali a vstrelili iba 1 gol....man.city je doma 6 najlepsi tym a v domacom prostredi nastrielali najviac golov z celej PL ,inkasovany gol v domacom prostredi je 1 gol ked dostali v 12 zapasoch 12 golov,middlesbrou caka na vitazstvo uz 11 zapasov

Reagovat
smazaný uživatel

*,inkasovany gol v domacom prostredi je 1 gol NA ZAPAS ked....

Reagovat
Tomtaf

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele