15. kolo
30.11.2008 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Derby o Manchester dovedli do vítězného konce United

Wayne Rooney se stal hrdinou United. Jako jediný se totiž v dnešním manchesterském derby dokázal prosadit a zařídil tak svému celku nesmírně cenné tři body.

Favorizovaní hostující United nevstoupili do zápasu s žádným drtivým tlakem. Sice měli míč na svých kopačkách častěji než soupeř, to ale bylo tak vše, co předvedli. Až v 8. minutě měli z ničeho nic zajímavou příležitost ke vstřelení branky. Parkova střela totiž gólmanu Hartovi poměrně nečekaně vypadla a k dorážce se dral Rooney, jenže k zakončení se nedostal.

Mnohem vážněji udeřili Red Devils o pět minut později. Na rohový kop z levé strany si v pokutovém území naskočil Cristiano Ronaldo, kterého dostatečně neuhlídal Micah Richards, a málem poprvé udeřil. Jeho hlavička ale letěla zhruba půl metru nad břevno. Hosté i nadále pokračovali aktivněji a výsledkem byla další příležitost ke skórování pro Berbatova, který se také pokusil ohrozit svatyni Harta hlavou, jenže ani on neuspěl.

Citizens se k bráně Van der Sara moc nedostávali a naopak museli odolávat nájezdům United, jako například v 26. minutě. Evrovu střelu se povedlo Hartovi vyrazit, k míči se ale opět dostal francouzský zadák a pořádně vystrašil všechny domácí příznivce, a to když jeho rána letěla jen těsně nad. City vážně zahrozili až po více jak půlhodině hry. Irelandův projektil ovšem letěl pár centimetrů od tyčky brány United, kteří si mohli oddychnout.

Vzápětí se až do pokutového území prohnal Evra a snažil se najít některého lépe postaveného spoluhráče, nepovedlo se mu to však a málem přišlo potrestání. Na druhé straně totiž poslal skvělou přihrávku za obranu Hamann, ale Robinho ji už dostihnout nedokázal a akorát tvrdě zajel do Van der Sara. Naštěstí jej ovšem nezranil. Ve 42. minutě se diváci konečně dočkali. Carrickovu střelu sice dokázal Hart ještě vyrazit, na následnou dorážku Rooneyho byl ale krátký a anglický reprezentant si tak na konto připsal svou stou branku v Premier League. O rychlou odpověď se pokoušel Benjani, jenže z hranice pokutového území nedokázal trefit prostor tří tyčí.

Domácí trenér Mark Hughes nebyl v prvním poločase moc spokojen s výkonem svých svěřenců, a proto se rozhodl o přestávce sáhnout hned ke dvěma střídáním. Nevýrazného Vassella nahradil Zabaleta, Hamanna pro změnu Brazilec Elano. Ani tyto změny ale City moc nepomohly. Už na začátku dalšího dějství nebezpečně pálil Carrick, jeho střela postrádala přesnost. Na druhé straně se pokoušel o vyrovnání Kompany, avšak ani on neuspěl.

Také v 56. minutě Citizens zahrozili, po rychlém protiútoku nastřelil Benjani pouze boční síť. City se sice snažili s výsledkem něco udělat, ale nějaké velké příležitosti si proti svému soupeři vytvořit nedokázali. Naopak vedení se pokoušel zvýšit Dimitar Berbatov, jenže nakonec nastřelil pouze před sebou stojící obránce.

Skutečně nepříjemně zkomplikoval situaci United v 68. minutě záložník Cristiano Ronaldo. Od rozhodčího Howarda Webba viděl za hru rukou již svou druhou žlutou kartu, a proto logicky následovala červená. Manchester City se sice díky přesilovce dostal mnohem častěji na polovinu hostů, na žádný velký tlak nebo gólové šance se však nezmohl. Až v průběhu čtyřminutového nastavení nebezpečně udeřil. Po rohovém kopu, do kterého se zapojil také gólman Hart, vykopnul míč až z brankové čáry Evra. Ihned vzápětí ale domácí málem inkasovali. Prázdnou bránu se střelou z poloviny hřiště pokoušel trefit Wayne Rooney, ovšem zpátky sprintující Hart za pět minut dvanáct míč vyrazil na roh. To byl poslední důležitý moment zápasu, a tak United se po více než roce opět stávají vládci Manchesteru.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (29)

Přidat komentář
Devil

Doufam,ze Man.Utd.ty zbohatlicky smejdy v cele s rozmazlenym frackem na Arabske pude rozmete!

Tip.-0:2

Reagovat
smazaný uživatel

devile, devile, nechtělo by to víc pokory? aby tě to v neděli odpoledne nemrzelo a jestli je u nás někdo rozmazlenej, tak co si mám myslet o tom portugalci???

Reagovat
Devil

Kteryho mas na mysli? Toho simulanta,kterej by potreboval dostat pres rypak,aby se zamyslel nad tim,jak je ubohej,nebo toho druhyho,kterej zacina chytat grimasy toho prvniho?

Mas recht,je to verbes,vsechny jim trem podobny,bych nejrac z PL vymazal.To co Ronaldo predvadi je jeden velkej trapas!

Ale dalo by se toho vymazat vic,treba to,aby se z prumernych klubu,ze dne na den nestaval velkoklub.-- Chelsea,City...

Reagovat
smazaný uživatel

vymazal bych tebe s těchto stránek

Reagovat
Devil

Duvod??

Reagovat
Devil

Mimochodem melo tam byt Z techto a ne s techto!

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že ten ubohej Portugalec byl nejlepším střelcem minulej rok...sakra, ta premier league je ubohá soutěž, dyš tam může dávat goly ubohej hráč...

Reagovat
Devil

Nevim co je na tom skoda?Ale to je na nem snad jedina pozitivni vec.Pritomnost je trosku jina!Ja se ale nebavim o jeho umeni,ale o jeho chovani!!! Jestli ti to prijde normalni tak ses asi jeden z tech R7magoru! Nedivil bych se,kdyby za to co momentalne predvadi prisel o zlaty mic,kterej ma uz takrka v kapce. Momentalne je to simulant,kterej se na hristi pripomina vic svojim chovanim nez-li hrou!

Reagovat
smazaný uživatel

jo přítomnost je jiná, toe zatim jenom na 3.-5. místě v tabulce střelců...Chování nemá nejlepší, ale kůli chování se na fotbal nekouká...

Reagovat
Devil

Rooney,to je aspon kanec!

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá práce v německu, doufám, že vzestupnou formu z posledních dvou zápasů potvrdíme proti "účkařům"! je to šlágr kola, proto očekávám kvalitní match. v prognózách sem opatrný, samozřejmě vítězství by bylo super, ale i remíza s utd. by nebyla k zahození. bude to určitě jiné kafe než minulý týden, účkaři nebudou hrát tak slabě jako arsenal! těším se=3 body a pak mažu do příbrami!

Reagovat
smazaný uživatel

Manchster United!!!!!!!!natřete to těm umělejm zbohatlíkum!!

Reagovat
smazaný uživatel

CITIZENS!!!! Ireland 1:0 Robinho 2:0 -C.Ronaldo 2:1 Berbatov 2:2 bohuzel :D

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Evra,Ronaldo)

Reagovat
smazaný uživatel

Rekl bych, ze City vyhrajou. Dostali se do slusny formy, coz se o manchestru, v poslednich utkanich, rict neda. Tip 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam ze ty smejdy s united vymazem: 2:1 pre city cus

Reagovat
smazaný uživatel

nekecej

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester U. se vtéto sezoně daří minulý rok sice prohrály ale tet jim to oplatí tip 0:2 RONALDO!!!!!!

Reagovat
Devil

Man.Utd.se bohuzel oproti minule sezone moc nedari!

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Janča4

Bude to remíza 1:1 nebo 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

zatím je to paráda Evra jen tak dál kluci City zatím nic neukázaly

Reagovat
Janča4

Ronaldo bude Man of the match

Reagovat
smazaný uživatel

dobře kluci C.Ronaldovo vyloučení to bylo hodně ůzkostlivě posouzeno ale asi právem dostal ten červenou jinak Mu kontrolovalo zápas City nic moc nepředvedly spíš nic než moc důležité 3 body a zasloužené

Reagovat
smazaný uživatel

uzkostlive posouzeno??? ved namiesto tej zltej co dostal, mal dostat hned dve....ved evidentne zosmiesnil rozhodcu...to je prosim uroven "najlepsie hraca sveta"....no to sme teda dopadli

Reagovat
smazaný uživatel

i ti nejlepší mají skraty (Zidan,Ronaldinho,Beckham a dalsi co si jen tak rychle vzpomenu takže s toho nedělej zase nějakou věc

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to naprosto právem... Nemá si chránit svoje nagelovaný vlasy rukama

Reagovat
smazaný uživatel

hodně slabej vtípek

Reagovat
Devil

A hodne ohranej-tudis dost trapnej!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele