19. kolo
26.12.2008 16:00 CET
5 : 1
(4:0)

Reportáž

Manchester City rozprášil Hull

Manchester City potřeboval skutečně nutně proti Hullu uspět a za tímto cílem také od začátku šel. Po vysoké výhře 5:1 konečně opustil sestupové příčky a nyní mu patří přívětivější 15. pozice.

Ještě se všichni domácí fanoušci ani pořádně neusadili a už jejich oblíbený tým mohl prohrávat. Gólmana Harta nepříjemně vylekal svým pokusem útočník Marlon King, jeho střelu však dokázala anglická jednička v dresu Manchesteru zlikvidovat. Štěstí pokoušel i záložník Citizens Ireland, jenže z hranice pokutového území nemířil přesně.

V minulém utkání s West Bromwichem vstřelil jediný gól Manchesteru Caicedo. Dnes opět dostal důvěru a kouči Hughesovi se odvděčil dalším přesným zásahem. Tentokrát využil přihrávky od Irelanda a úspěšně zakončil. Manchester skutečně neponechal nic náhodě a ještě do konce poločasu vedl o čtyři branky. Podruhé v zápase se dokázal prosadit v 27. minutě nový kanonýr Caicedo, jenž znovu využil spolupráce s Irelandem.

Zřejmě rozhodující moment celého dnešního duelu přišel o minutu později. Mezi úspěšné střelce se zapsal také hvězdný Robinho, na jehož střelu nedokázal Myhill dosáhnout. To však stále ještě nebyl konec a Hull si svůj kalich hořkosti vypil skutečně až do dna. Po trase Wirght-Phillips - Elano se míč dostal až k Robinhovi, jenž podruhé v zápase úspěšně zakončil. V té době běžela teprve minuta šestatřicátá. Citizens byli blízko dokonce pátému gólu, míč však do sítě dostat nedokázali.

O přestávce se rozhodl kouč Hughes k nečekanému kroku. Ze hřiště stáhl dvougólového Caiceda a na jeho hřiště poslal Joa. Manchester se nemusel ve druhé půli nikam hnát, jelikož Hull by se na vyrovnání zmohl asi jen těžko, i přesto ale byl aktivnějším celkem na hřišti, což například dokazuje šance Wrighta-Phillipse, jenž dokázal zakončit i přesto, že na něj dotíral obránce Turner. Jenže scházela mu přesnost.

V 63. minutě si vede téměř obdobně jeho spoluhráč ze zálohy Stephen Ireland. Ten bránu pro změnu přestřeluje. Také Hull se dnes dokázal prosadit. Až v 80. minutě propasíroval míč za záda Joea Harta Craig Fagan. Vzápětí ovšem Manchester přidal pátou branku a uzavřel gólový účet tohoto střetnutí. Do rohu brány se po přihrávce Robinha trefil Ireland a korunoval tak svůj skvělý výkon.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 ............. 4 zlute karty :-D

Reagovat
smazaný uživatel

City musí.Tipuji 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji tak 5:1?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele