32. kolo
12.04.2009 17:10 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Fulham využil hrozivých nedbalek obrany City

Manchester City si v programu může odškrtnout další zpackaný zápas. Kdo ví, co se dělo před oběma poločasy v kabině domácího celku, avšak skutečnost nakonec byla taková, že do obou dvou vstoupili Citizens jako ospalí, pročež také náležitě pykali.

Beze špetky ostychu odstartoval hostující celek do tohoto utkání. Už ve čtvrté minutě musel Given hasit zaváhání svého strážce Dunnea, které pohotově trestal Zamora. O pár chvil později zase ve vlastním pokutovém území tentýž stoper nepříliš obratně skolil k zemi Johnsona a mohl být jen rád, že sudího píšťalka zůstala pro tento okamžik němá. Jakkoliv však Londýňané začali na City of Manchester Stadium parádně, ve 28. minutě jim to všechno bylo k ničemu.

Tehdy se zčistajasna zjevil na levé straně soupeřovy šestnáctky Ireland a svůj znamenitý projektil ještě raději otřel o Pantsila tak, že se vzápětí mohl radovat z gólu. Vstřelená branka Citizens očividně povzbudila a ti už do přestávky hru víceméně kontrolovali. Navíc ve 33. minutě zavrhl Božinov možnost přihrávky volnému Petrovovi a sám pokoušel štěstí ranou těsně vedle Schwarzerovy klece.

Začátky obou poločasů ManCity absolutně nezvládlo, avšak jeden podstatný rozdíl přece jen nacházíme. Zatímco v úvodním dějství to ještě defenziva domácích zvládla alespoň s odřenýma ušima, ve druhé půlce už kapitulovala a ne jednou. Nejprve v 50. minutě sice Richards včas zastavil postupujícího Zamoru, avšak balon odrazil přímo k nohám Dempseyho, který nastalou situaci vyřešil par excellence přízemní střelou na vzdálenější tyč.

O devět minut později to bylo další zaváhání obrany City, jež protivník chladnokrevně trestal. Jeden z domácích fotbalistů byl Etuhem obrán o míč na hranici vlastního pokutového území a hostující záložník posléze úchvatným způsobem vpálil balon k pravé tyči Givenovy branky.

Od té doby se v Manchesteru hrálo ve zběsilém tempu na obě strany. Po více než hodině hry se uvolnil střídající Robinho na osu hřiště, odkud celkem v poklidu střílel na Schwarzera. Ten se ovšem tak akorát včas natáhl po své pravici a Brazilcovu vizitku zlikvidoval. Také na druhé straně se však blýskalo na lepší časy. To když se balon z chumlu odrazil k nikým nehlídanému Hangelandovi, který nepochopitelně odkrytou klec přehlavičkoval. A když se norský zadák v 82. minutě pro změnu trefil mezi tři tyče, jeho pokusu scházela potřebná razance a lepší umístění.

To naopak ani v nejmenším nescházelo Dempseymu pár okamžiků nato. Bláznivý Dunne proběhl přihrávku mezi soupeři kousek od půlícího kruhu, pročež se Fulhamu povedlo modré přečíslit a malér byl na světě. Brejk navíc parádním způsobem vyřešil Zamora, když po své levé ruce uvolnil Dempseyho, jenž ani nemusel zvedat balon, jen po zemi přesně zacílil a de facto rozhodl o vítězi dnešního utkání. Konec všem nadějím ManCity však nakonec být nemusel, kdyby domácí talent jménem Ched Evans a jeho hlavičku v 84. minutě bravurně nevychytal Schwarzer. Proto se spolu se závěrečným hvizdem rozezvučel na City of Manchester Stadium ohlušující pískot či obecně nesouhlasný povyk domácích fandů.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

Snad ManCity vyhraje. Tip: 2:1

Reagovat
Tomtaf

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:2(Johnson,Denmsey

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Ireland-Johnson,Kamara

Reagovat
smazaný uživatel

Ha-ha-ha 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ha-ha-ha1:3

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

paráda!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kelvin Etuhu (64. Daniel Sturridge) - jak moh teda dat ještě v 83. gola??

Reagovat
smazaný uživatel

Kelvin(Man,City)a Dickson(Fulham)Etuhu..Jsou to bráchové Dickson dal gol za Fulham,Kelvin byl v 64.minutě střídán za Daniela S.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele