38. kolo
24.05.2009 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Fulham FC - Everton FC 0:2

Na poslední zápas letošního ročníku ve Fulhamu moc rádi vzpomínat nebudou. Proti Evertonu Cottagers nezískali ani bod a po dvou gólech Osmana prohráli 0:2.

Pokud se Fulham nechtěl spoléhat na ostatní a dostat se do pohárové Evropy pro příští ročník, musel dnes zvítězit. Dalo se tak očekávat, že se bude drát do ofenzívy a snažit se vstřelit co nejrychleji první gól, který by jej značně uklidnil.

A také již v 10. minutě dali o sobě domácí hráči hodně hlasitě vědět. Gera vyslal do šance Nevlanda, ten se dostal až ke střele a nebezpečně zakončil. Ke vší smůle mu ale scházela přesnost. Byli to však i nadále Cottagers, kdo byl aktivnější. V 18. minutě příliš nescházelo Gerovi, který hlavičkoval po centru Koncheského. Bohužel si ale s jeho hlavičkou dokázal s menšími problémy poradit gólman Howard.

Gera zkoušel své štěstí také za pár okamžiků, opět ale narazil na jistého Howarda. Dempsey pro změnu pálil nad, a tak se skóre stále neměnilo. Na druhé straně zaměstnal Schwarzera svou střelou Pienaar, ale australského gólmana nepřekvapil. Hodně horko bylo před bránou Fulhamu v 37. minutě. Nepříjemným pokusem se prezentoval útočník Saha, ale ani on neuspěl. V první půli se ovšem Everton nakonec branky dočkal. Těsně před přestávkou se prosadil Leon Osman.

Pro Fulham byl inkasovaný gól skutečně nepříjemnou zprávou, a tak fanoušci věřili, že hned od úvodních minut druhého poločasu na to domácí borci vletí a pokusí se o obrat. Jenže příliš nebezpeční nebyl. První zajímavá příležitost přišla až po deseti minutách hry, kdy po rohovém kopu hlavičkoval Gera, jenže míč poslal nad.

V 55. minutě se dožadoval penalty domácí Diomansy Kamara, rozhodčí Riley ale byl jiného názoru, a tak měl senegalský reprezentant smůlu. Vzápětí se děj hry přesunul na druhou stranu hřiště. Schwarzera se snažil překonat hlavou Saha, opět však bezúspěšně. Velmi blízko vyrovnání byli Cottgers v 69. minutě. Po Murphyho přihrávce pálil Etuhu, jenže mířil vedle. Fulham se sice snažil seč mu síly stačily, gól ovšem vstřelit nedokázal.

Navíc podobně jako v prvním poločase, tak také v tom druhém, inkasoval v závěrečných minutách. Krásnou střelu vyslal na bránu Schwarzera záložník Leon Osman, která navíc k radosti všech hostujících fanoušků skončila v síti. I přes prohru si ale Fulham zahraje v příštím roce evropské poháry, podobně jako Everton, jenž udržel své páté místo.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

musíme

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1x

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to bude z poháry? LIGOVÝ vyhrál MNU(samozřejmě jde doLM) a ten ANGLICKÝ CUP ve finále hrají Everton s Chelsea, kteří taky mají už zajištěny poháry.

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

škoda no ale EPL je doma :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele