27. kolo
28.02.2009 13:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Everton FC - West Bromwich Albion 2:0

Everton dnes neponechal nic náhodě opět si připsal na své konto plný počet bodů. Výhru uhrál v zápase s posledním West Bromwichem, který se sice snažil, nakonec ale po gólech Sahy a Cahilla padnul.

První gól, který měli na svědomí pochopitelně Toffees, sice přišel až po více jak půlhodině hry, už v šesté minutě ovšem domácím fotbalistům mnoho nechybělo a mohli otevřít gólový účet tohoto střetnutí. Po dlouhém výkopu Howarda centroval před bránu Baines, míč doplachtil až ke Cahillovi, který míč ale hlavou poslal nad. West Brom nějak moc nebezpečný nebyl, a tak jeho fanoušci byli rádi za každou střelu, která mohla Carsona ohrozit. Jednu z nich měl na svědomí například Koren, jenže scházela mu přesnost.

Největší nebezpečí pro hostující obranu dnes znamenal jednoznačně Tim Cahill. Jedna z jeho dobrých šancí přišla v 23. minutě, kdy vyhrál souboj s Robinsonem, dostal se ke střele a zakončil. Míč sice do sítě dostal, jenže pro faul jeho branka uznána být nemohla. Zanedlouho pro změnu australský reprezentant hlavičkoval opět nad. V 36. minutě byl za svou aktivitu již odměněn. Po centru z levé strany se dostal k míči a hlavou tentokrát bez problémů zavěsil. Obrana Baggies si při tomto momentu moc dobře nevedla a značně zaspala. West Brom moc příležitostí neměl, tu největší spálil Fortune, když se sice dostal do dobré palebné pozice, ale nedokázal přehodit gólmana Howarda.

O přestávce ani jeden z trenérů nesáhnul ke změně a na hřišti se tak objevily naprosto stejné jedenáctky. Svěřenci kouče Mowbraye dnes spotřebovali nutně bodovat, a tak bylo jasné, že ve druhém poločase se budou snažit hlavně rychle vyrovnat. Už v 53. minutě se o to pokoušeli. Koren dostal na půli hřiště míč, dokázal se probít až k pokutovému území, jenže nezamířil přesně. V 59. minutě byli hosté gólu ještě blíže. Moorova hlavička po rohovém kopu se dostala až na brankovou čáru, kde jí však vykopnul Jagielka přímo do rukou Howarda.

West Brom se snažil, podařilo se mu i nebezpečně zahrozit, jenže branku vstřelit nedokázal, a tak přišlo v 70. minutě potrestání. Na hranici vápna se okolo Meiteho obtočil Saha a pozemní střelou přesně k pravé tyči překvapil také samotného Carsona, jenž už nedokázal nijak zareagovat. Oba celky se v závěru zápasu ještě snažily přidat nějakou tu branku, ale do skutečných gólových šancí se dlouhou dobu dostat nedokázali. Až v 88. minutě byl blízko snížení hostující Moore, ale z dálky trefil jen břevno. O dvě minuty později pro změnu míč poslal jen těsně vedle tyče.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

go everton

Reagovat
milan78

toho bednáře odstavili ?!

Reagovat
smazaný uživatel

výborně Everton!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele