7. kolo
05.10.2008 17:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Everton FC - Newcastle United 2:2

Po čtyřech ligových porážkách v řadě dokázal Newcastle konečně bodovat. Velmi cenný bod si odváží z Evertonu, kde dokázal vybojovat remízu i přesto, že už prohrával 0:2. Podobný obrat jako Liverpoolu se mu už ale nepovedl. V tabulce tak poskočil o příčku vyš, a to na 18. místo.

Utkání mělo po celou dobu velmi zajímavý průběh, který nabídl divákům velkou řadu šancí. Jako první mohl v sedmé minutě rozvlnit síť domácí Yakubu, ale nevedl si moc dobře, jelikož míč poslal mimo prostor tři tyčí. V 16. minutě se naopak Nicky Butt dopustil faulu na Bainese v pokutovém území a rozhodčí Webb jasně ukázal na bílý puntík. K exekuci nařízeného pokutového kopu se postavil Mikel Arteta a proměnil.

Zanedlouho přišla velká šance Newcastlu na vyrovnání. Ránu obránce Taylora dokázal až na brankové čáře zastavit jeden z bránících fotbalistů. V 35. minutě se Everton prosadil podruhé. Bainesův centr do pokutového území doplachtil až k Fellainimu a historicky nejdražší posila liverpoolského klubu dokázala poslat míč do sítě. Pro belgického reprezentanta to byl vůbec první gól v novém působišti.

Newcastlu bylo jasné, že pokud rychle s nepříznivým stavem něco neudělá, jen stěží si z Goodison Parku odveze uspokojivý výsledek. Nakonec se ještě v prvním poločase dočkal. Ve druhé minutě nastavení přesně hlavičkoval za záda Howarda po centru Geremiho Taylor a svému týmu tak do žil vlil novou krev.

Hned v první minutě druhé půle bylo vyrovnáno. Střelec první gólu Magpies Taylor využil nepozornosti domácí obrany, našel přesnou přihrávkou Damiena Duffa a ten vyrovnal. Newcastle vycítil šanci, že by mohl zaútočit dokonce na všechny tři body, ale v 65. minutě měl hodně štěstí, že neinkasoval. Arteta našel Osmana, ten z otočky vypálil a nadělal Givenovi velké potíže. Hostující gólman míč za svá záda ale nepustil.

V 71. minutě měl naopak příležitost Michal Owen, jenže ani on skórovat nedokázal, stejně tak jako zanedlouho Coloccini. V závěrečných minutách mohly rozhodnou oba celky, ovšem na straně Evertonu pálil nepřesně Anichebe, střelu Yakuba zase lapil Given. Za Newcastle se pokoušel o ohrožení domácí brány Ameobi, ale také bezúspěšně.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V tehle době asi každý chce narazit na straky everton ale taky nema ruzový období ale doma už neprohraje tip 3 1

Reagovat
smazaný uživatel

everton vyhraje 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

dejme tomu, tak 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

evrton vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

newcastle vyhrají 2-0

Reagovat
Devil

1:2

Reagovat
Devil

Uff,Jeste ze tak!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele